free download 78 travel guides written by experts

Mihaela Calin va prezenta „Licitatia de Papusi” din cadrul „Galei pentru educatie”

Prima Gală UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș

Mihaela Călin, prezentatoarea Obervatorului Matinal de la Antena 1, va prezenta Licitația de Păpuși din cadrul Galei pentru educație. Acest eveniment este organizat de UNICEF, cu sprijinul Club Rotary Cetate Timișoara, cu scopul de a le oferi copiilor din Berini, din Sacoșu Turcesc și din Măgura (Lugoj) condițiile necesare pentru a învăța și pentru a-i ajuta să-și finalizeze cursurile  gimnaziale. Gala pentru educație va avea loc vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timișoara.

„Uneori realizăm cât de mult ne-a ajutat școala să reușim în viață abia atunci când vedem poveștile unor copii care nu pot merge la școală deși își doresc acest lucru. Mă bucur că, prin intermediul “Galei pentru educație, UNICEF va putea ajuta și copiii din județul Timiș să meargă la școală și să învețe în condiții decente. Împreună, organizatori și invitați, sper să oferim cât mai multor copiii șansa la o viață mai bună”, a declarat Mihaela Călin.

Creează o păpuşă, ajută un copil este un proiect UNICEF care s-a născut în Italia, în anii 1980. În România, proiectul a fost lansat în anul 2006, bucurându-se de mare succes. Păpuşile sunt realizate de copii de la grădiniţe, din şcoli generale sau licee, ajutaţi de educatoare, învăţători sau profesori. Prin intermediul acestui proiect, copiii învaţă, pe de o parte, cum să facă o păpuşă, iar pe de altă parte ei află informații despre UNICEF. Asfel, proiectul are trei dimensiuni: educaţională, culturală şi socială. De asemenea, designeri celebri s-au dedicat cauzei realizând păpuși deosebite. Fondurile strânse în urma Licitației de Păpuși vor ajuta și ele copiii din satele Berini, Sacoșu Turcesc și Măgura să meargă la școală și, astfel, să aibă șansa la o viață mai bună. Mihaela Călin a prezentat Licitația de Păpuși și în cadrul Primei Gale UNICEF organizate în sprijinul copiilor din Constanța, care a avut loc pe 15 iulie 2011.

În satul Berini, Comuna Sacoșu Turcesc din județul Timiș, există doar o grădiniță și o școală primară cu predare simultană. Pentru a urma cursurile gimnaziale, copiii din Berini trebuie să meargă opt kilometri, de cele mai multe ori pe jos, pentru a ajunge la școala din Sacoșu Turcesc. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar, toții copiii din Berini de vârstă școlară mică urmează cursurile primare, abandonul survine doar în cazul în care un copil pleacă împreună cu familia înafara țării. Cu toate acestea, în anul 2011, la școala din Sacoșu Turcesc nu a absolvit clasa a VIII-a niciun elev din Berini, iar o singură elevă a trecut în clasa a VIII-a. De asemenea, grădinița și școala din Berini, precum și școala din Sacoșu Turcesc și din Măgura nu oferă condițiile necesare pentru ca cei mici să poată învăța cu drag. Echipamentele sunt foarte vechi, iar materialele didactice și unele metode de predare nu mai sunt de actualitate.

Evenimentul Gala pentru educație este parte a campaniei de prevenire şi reducere a fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar demarate de UNICEF în anul 2010. În cadrul acestei campanii, UNICEF are intervenţii la nivelul şcolii, al familiei şi al comunităţii.

Gala pentru educație în beneficiul copiilor din județul Timiș va reuni vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timișoara și din zonă, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori UNICEF. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, va fi gazda evenimentului, susținând acest demers. Pe lângă Licitația de păpuși, moment devenit tradițional în cadrul evenimentelor organizate în ultimii ani de UNICEF România, invitații se vor bucura de un concert extraordinar Andra, precum și de o licitație de tablouri, specifică evenimentelor marca Rotary Club Cetate Timișoara, dar și de o tombolă cu premii speciale UNICEF.

Află cum te poți implica pe site-ul www.unicef.ro.

Bucuresti, 03.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *