free download 78 travel guides written by experts

Miercuri, 17 septembrie, de la ora 21.15, Intoarcerea Regelui, pe TVR 1

Realizatoarea TVR Camelia Csiki le propune telespectatorilor TVR 1, miercurea asta, un film documentar despre povestea Regelui Mihai, legată de Castelele Peleş şi Pelişor, dar şi de Nunta de Diamant, care a avut loc în această vară. 

Filmul porneşte de la redobândirea Castelelor Peleş şi Pelişor, exact la 60 de ani de când Regele a fost obligat să abdice, prezentându-ne totodată şi derularea Nunţii de Diamant.  Documentarul surprinde, per ansamblu, cele mai importante momente ale istoriei României, relaţionate cu Regele Mihai şi Familia Sa.

În alt plan, povestea de dragoste dintre Regina Ana şi Regele Mihai, este depănată în film de două dintre fiicele regilor – Principesele Margareta şi Elena.

„Întoarcerea Regelui” conţine, în plus, declaraţii ale Principesei Elena şi soţului acesteia, istoricul Nicolae Pepene, în premieră pentru o televiziune din România.

Documentarul cuprinde interviuri cu Majestatea Sa Regele Mihai, Alteţele Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu, dar şi cu regi, regine, principi şi principese prezente la sărbătorirea Nunţii de Diamant din această vară.

Camelia Csiki a mai realizat documentarele „Inima Reginei”,  difuzat pe TVR 1 în iulie 2007, „Destinul Principesei Mărioara”, difuzat pe TVR 1 în august 2007, „Din culisele unui summit ”, difuzat pe TVR  1 în aprilie 2008, „Regii României”, difuzat  pe TVR 1 în mai 2008.
 

Bucuresti, 16.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *