free download 78 travel guides written by experts

Miele obtine „National German Sustainability Award”,

cel mai prestigios premiu pentru dezvoltare durabila acordat companiilor in Europa

· Longevitatea electrocasnicelor Miele stabilește noi standarde de excelență în sustenabilitatea corporativă din Europa
· Durata medie de viață a produselor Miele depășește 20 de ani

Miele, compania numărul unu în producția de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, a obținut unul dintre cele mai prestigioase premii acordate companiilor în Europa, „National German Sustainability Award”. Premiul recunoaște meritele deosebite ale organizațiilor pentru dezvoltarea durabilă și este oferit anual în cadrul „German Sustainability Conference”, cel mai mare eveniment organizat în Europa dedicat sustenabilității globale.

Compania Miele, prezentă în România, a fost câștigătoare la categoria „Companii mari”. Premiul obținut a recompensat astfel îmbunătățirea constantă a standardelor privind sustenabilitatea corporativă, precum și longevitatea produselor Miele, a căror durată medie de viață depășește 20 de ani.

„În oricare dintre activitățile sale, Miele nu lasă loc compromisului, iar principiul sustenabilității este ferm înrădăcinat. Alături de calitatea produselor și de rezultatele obținute de utilizator, care se află întotdeauna pe primul loc, dezvoltarea continuă a strategiei de sustenabilitate corporativă asigură succesul global pentru Miele”, declară Loredana Butnaru, Director Vânzări, Miele România.

Peste 90% dintre clienți asociază sustenabilitatea cu un nivel ridicat de fiabilitate a produselor

Miele a realizat un studiu în rândul utilizatorilor pentru a le înțelege mai bine viziunea și a ține cont de aceasta în strategia de dezvoltare durabilă a companiei. Astfel, clienții asociază termenul sustenabilitate mai ales cu aspecte ce țin de mediu. Aproximativ o cincime dintre respondenți au asociat termenul sustenabilitate cu mediul înconjurător, durata lungă de viață, materii prime regenerabile și materiale reciclabile. Doar 7% dintre consumatori au asociat sustenabilitatea cu aspecte sociale, precum condiții bune de lucru și responsabilitate socială.

În decizia clienților privind achiziționarea de electrocasnice pentru uz casnic, cele mai importante aspecte referitoare la sustenabilitate sunt:
· Un nivel ridicat de fiabilitate a produselor (91%)
· Durata lungă de viață (85%)
· Un nivel scăzut de consum de energie și apă (84%, respectiv 82%)
· Utilizare ușoară (69%)
· Servicii bune (69%)
· Produse eco-friendly (41%)

Transparența Miele în prezentarea tuturor detaliilor cu privire la activitățile pe care le desfășoară a fost apreciată de juriul care a acordat premiile. Faptul că Miele monitorizează atent sustenabilitatea întregului lanț de la furnizori, producție proprie și mai departe și promovarea „standardelor sociale ridicate cu mult peste medie" în rândul angajaților au contribuit la obținerea acestui premiu. Durabilitatea electrocasnicelor Miele, alături de eficiența energetică și consumul redus stabilesc noi standarde de excelență în sustenabilitatea corporativă din industrie și în societate.

Premiile „National German Sustainability Award” au fost acordate în ultima săptămână a lunii noiembrie 2014 pentru a șaptea oară de către fundația omonimă și se numără printre cele mai importante din Europa în recunoașterea sustenabilității corporative. Din juriu fac parte reprezentanți ai mediului de afaceri și din industrie, oameni politici, cercetători, precum și reprezentanți ai societății civile, coordonați de Profesor Dr. Günther Bachmann, Secretar General al Consiliului German pentru Dezvoltare Durabilă.

Alături de Miele, au mai fost premiați Horst Köhler, fostul președinte al Germaniei, actorul Colin Firth și soția sa Livia, pentru angajamentul lor față de societate și mediu, precum și interpreta Nelly Furtado, pentru activitățile umanitare în care se implică.

Bucuresti, 12.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *