free download 78 travel guides written by experts

Microsoft si LG Electronics isi licentiaza reciproc patentele

Înţelegerea are în vedere utilizarea proprităţii intelectuale pentru produsele hardware şi software, inclusiv Linux

Microsoft Corp. şi LG Electronics (LGE) anunţă încheierea unei întelegeri de utilizare a proprietăţii intelectuale licenţiate pentru actualele şi viitoarele game de produse LG. Microsoft s-a axat recent pe stabilirea unor înţelegeri de licenţiere a patentelor pentru a dezvolta noi soluţii de protejare a proprietăţii intelectuale, de respectare a drepturilor proprietăţii intelectuale şi de creare a unor parteneriate cu o serie de companii de vârf de pe piaţa electronicelor, telecomunicaţiilor şi furnizorilor de produse hardware.

Prin acestă înţelegere, LG poate utiliza tehnologie inovatoare patentată de către Microsoft, inclusiv pe dispozitivele care au Linux preinstalat. Totodată, Microsoft are acces la patentele LG şi poate să licenţieze alte patente dezvoltate de către compania coreeană, care momentan sunt deţinute de MicroConnect Group, furnizor de soluţii de business. Detaliile legate de partea financiară a înţelegerii sunt confidenţiale, dar părţile implicate declară că Microsoft va achita o sumă considerabilă, atât către LG cât şi către MicroConnect, în vederea utilizării patentelor pentru sistemele de operare şi pentru diverse sisteme conexe. În perioada următoare, LG va achita contravaloarea patentelor Microsoft pentru dispozitivele create de LG şi care au Linux preinstalat.

„Acestă înţelegere şi relaţia bună pe care o avem cu Microsoft oferă companiei LG posibilitatea de a furniza clienţilor săi cele mai bune servicii în domeniul telecomunicaţiilor. Considerăm că înţelegerea de licenţiere încheiată cu Microsoft confirmă valoarea patentelor LG, inclusiv patentele pentru tehnologiile utilizate în consolele de joc dar şi pentru alte produse. Considerăm că respectarea proprietăţii intelectuale, licenţierea şi protejarea patentelor unor companii reprezintă o practică de business profesionistă şi ar trebui ca întreaga industrie să acţioneze în baza acestor principii”, a declarat Jeong Hwan Lee, Executive Vicepresident Intellectual Property Center LG Electronics. „MicroConnect este încântat de contribuţia avută în consolidarea relaţiilor dintre LG Electronics şi Microsoft în ceea ce priveşte proprietatea intelectuală”, a adăugat Alan Loudermilk, partener fondator al MicroConnect.

“Înţelegerea prezentă este un nou exemplu prin care Microsoft reuşeste să creeze relaţii durabile şi fructuoase cu diverse companii din industrie prin licenţierea proprietăţii intelectuale. Suntem extrem de încântaţi de colaborarea cu un lider în domeniu precum LG, pentru a ne îndeplini obiectivele comune şi pentru a întâmpina dorinţele consumatorilor noştri”, a declarat Horacio Gutierez, Vicepresident  Intellectual Property and Licensing  Microsoft.

Bucuresti, 11.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *