metalshow

Microsoft nu mai acorda suport pentru anumite sisteme de operare Windows

G Data se aşteaptă la creşterea atacurilor asupra sistemelor de operare mai vechi din cauza retragerii suportului Microsoft

În data de 13.07.2010 Microsoft a emis ultimul patch de securitate pentru sistemele de operare Windows XP Service Pack 2 şi Windows 2000. Microsoft va opri, de asemenea, acordarea de suport pentru aceste sisteme. Întrucât există încă sute de mii de companii şi de consumatori casnici care utilizează aceste sisteme, G Data se aşteaptă la o creştere a atacurilor pe aceste sisteme de operare.

"Fără nici un alt patch de securitate pentru vulnerabilităţile noi descoperite, aceste atacuri se anunţă a fi extrem de periculoase pentru utilizatori. Îi sfătuiesc, prin urmare, pe aceştia să-şi actualizeze sistemele, aşa cum sugerează Microsoft. În ultimă instanţă, aceştia pot descărca şi instala Windows XP Service Pack 3. Este gratuit şi cu acest Service Pack, utilizatorii pot primi în continuare suport şi patch-uri de securitate de la Microsoft până în aprilie 2014.” spune Eddy Willems, Security Evangelist la G Data.

Ca utilizatori de Microsoft XP SP2 şi Windows 2000 puteţi:
· Descărca şi instala Microsof XP SP3 sau
· Face un upgrade al sistemului de operare la Windows Vista / Windows 7

În orice caz, trebuie să vă păstraţi toate software-urile actualizate şi să vă asiguraţi că PC-ul este protejat de un software de securitate actualizat şi cu spectru larg de acţiune.

Bucuresti, 16.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *