metalshow

Micile Vedete de la Cartoon Network și-au lansat filmul pentru copii

„Orașul plin de viață” este titlul celui mai nou film românesc pentru copii, care a avut premiera aseară, la Cinematograful Movieplex, din Plaza România. Rolurile au fost jucate de protagoniștii îndrăgitei emisiuni Expediția Cartoon Network, difuzată în această perioadă pe celebrul canal de televiziune pentru copii.

Micii actori, care au vârste între 6 și 12 ani, sunt cu toții absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, ce promovează tinerele talente și cinematografia de calitate pentru copii.


Roberta Mitache (9 ani) face un rol de excepție. Ea interpretează personajul principal, Aurora, o fetiță hotărâtă să salveze viața prietenului său. Acesta este grav bolnav din cauza poluării, care a distrus orașul în care copiii locuiesc. Dariana (Dariana  Găvojdea, 8 ani ), optimistă din fire, este ajutorul de nădejde al Aurorei.

Ariana Pendiuc este regizorul filmului, iar sora sa, Ema Pendiuc, este producător. În această formulă, alături de o echipă de tineri profesioniști, cineastele și-au construit un palmares frumos, în care au nu mai puțin de 6 filme selecționate la Festivalul de la Cannes.  Ele au fondat și Școala Micile Vedete, un proiect în cadrul căruia au realizat 22 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative.

Ema Pendiuc declară: „Orașul plin de viață este un film educativ, ce continuă scurmetrajul de succes Aurora. Doctorul pădurii., iar Ariana Pendiuc (regizoarea filmului) completează: „Aici abordăm însă tema protecției mediului înconjurător printr-o idee cât se poate de originală. Aflate în căutarea tratamentului pentru salvarea prietenului lor, fetițele descoperă că de fapt nu este vorba despre un medicament, ci remediul este un mediu înconjurător echilibrat, armonios, în care natura se îmbină cu o gândire pozitivă și o atitudine responsabilă a oamenilor față de tot ce îi înconjoară”.


Într-o perioadă în care fondurile pentru educație, cultură și cinematografie sunt din ce în ce mai puține, atât realizarea filmului, cât și a premierei nu ar fi fost posibile fără sprijinul partenerilor, oameni cu o deosebită deschidere care au înțeles să pună pe primul loc copiii: Parteneri Gold: Univer, Giusto, Napolact, Aviputna, Untdelemn de la Bunica, Rommac, Badenis, Graco, ErfiKids; Parteneri Strategici: Bucovina, Cofetăria Ina, Tymbark, Movieplex, Plaza România, Mitra Film; Parteneri educaționali: Primăria sect 1, Primăria sect 6, Primăria sect 3, Centrul Cultural Casa Artelor; Parteneri: Aquila, Zewa, SCA – care of life, Herlitz, Pelikan, Solaris, CleverToys, Top Production, Victor Print, BluParty, Sytago, Sacoșe.ro, Micii Campioni, Grădina Botanică, Grupul Educațional Butterfly, Primăria 1 Decembrie și partenerii media: Site-urile: Agenda culturală pentru Copii, B24kids, revista Bebelu, eva.ro, Ziarul Oval, Cinefan.ro, 121.ro, B24Kids, Qbebe, literaturacopii.ro, Observator Cultural, melc-codobelc.ro, Kidsports.org, Kidsnews.ro, Centrul Lucky Family, Urbankid.ro, Blogurilor: Mamica Urbană, Ea și Ea, Blogul Mamei, Atelierul de parenting, Idei pentru mămici și copii, Learning Hub, Pisica pe sârmă, Totul despre mame, Radiourile: ItsyBitsy, Radio România Cultural, Radio3Net Florian Pittiș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *