free download 78 travel guides written by experts

Micii Olimpici ai Cinematografiei pentru copii, din nou pe covorul rosu

Premiera filmelor pentru copii ale Şcolii Micile Vedete,

Aventurile Micilor Vedete la Castel

Micile Vedete la ferma Cocoșu Roșu

și

Micile Vedete în grădina bunicului

Așa cum la sport sau la matematică țara noastră pregătește copii olimpici, iată că și în domeniul filmelor pentru copii se poate atinge performanța. După două prezențe remarcabile la Festivalul de Film de la Cannes, joi, 11 octombrie 2012, Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete a lansat cele mai recente 3 filme educative pentru copii, Aventurile Micilor Vedete la Castel, Micile Vedete la ferma Cocoșu Roșu și Micile Vedete în grădina bunicului, la Cinematograful Movieplex, din Plaza România.

Aceste scurt metraje fac parte dintr-un proiect cinematografic mai amplu, dedicat copiilor, numit Aventurile Micilor Vedete, care numără deja 11 filme de succes, realizate în doar doi ani. Școala Micile Vedete, www.micilevedete.ro, are deja realizari notabile, dintre care putem menționa cele două selecționări la Festivalul de Film de la Cannes: cu filmul Micile Vedete la școală, în 2011, si Micile Vedete la țară, în 2012. Filmele realizate de Micile Vedete au participat si la numeroase alte festivaluri internaționale, dintre care menționăm prezența la Festivalul Internațional de Film pentru Copii Cinekid – din Olanda, în 2011 și 2012 și Lucas – din Germania.

Ariana Pendiuc, tânăra regizoare a filmelor ne introduce în poveste: “Copiii pregătiți de noi au ajuns deja la un nivel excepțional, de aceea și scenariile filmelor sunt din ce în ce mai complicate, iar filmările au avut loc chiar în decorurile de la Castel Film. În primul film ce a fost lansat în cadrul acestei Premiere, telespectatorii au făcut cunoștință cu Micile Vedete ce pornesc în aventura vieții lor, din care nu lipsesc comorile adevărate sau fantomele. Cei mici întâlnesc pentru prima oară în viață un castel adevarat, exact așa cum au citit doar în povești. În cel de-al doilea film, Micile Vedete sunt gazdele noastre la ferma Cocoșu Roșu, un loc fascinant, unde învață cum se cresc și îngrijesc animalele și cum se cultivă legumele”

Ema Pendiuc, sora Arianei si producătoarea filmelor continuă dezvaluirile: “Chiar dacă aceste trei scurt metraje sunt filme de aventuri, foarte captivante pentru copii, nu ne-am abătut de la regulă și am strecurat teme educative. Fără a fi filme didactice, ele educă, evitând senzația neplacută de lecție. Bunăoară, în filmul Micile Vedete în grădina bunicului, copiii au ocazia să descopere cum se cresc bio fructele și legumele pe care le savurează în fiecare zi. ”

Evenimentul la care au participat peste 450 de invitați a fost susţinut de Partenerul Principal Castel Film, de Partenerii Educaţionali Primăria Sectorului 1 – Centrul Cultural Metropolitan și Ferma Cocoșu Roșu, de Partenerii Strategici Cinematograful Movieplex și Plaza România,
de Partenerii Tymbark, Aquila, Editura Litera, Perenna, Bookland, Zuzi Party, Micul Studio, Editura Girasol, Editura Minerva, Editura Aramis, Editura Prut și Partenerii Media Itsy Bitsy, Draga mea pentru copii, Superbebe, VIP, Doxi, Ziarul Ring, Observator Cultural, România Liberă, Micutultau.ro, Copilul.ro, Talente de nazdravani, Clopotel.ro.

Școala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este un proiect educativ unic în România, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, care vor să se dezvolte armonios, să învețe jucându-se, să își învingă emoțiile excesive, să își cultive creativitatea alături de specialiști din lumea filmului și a televiziunii, să își dezvolte vocabularul și să își însușească o dicție de invidiat, beneficiind, în același timp, de șansa de a se face cunoscuți încă de la vârste foarte fragede. Copiii studiază trei discipline: Interpretare, Tehnică de filmare și Dicție. Pentru buna desfășurare a cursurilor, copiii au la dispoziție aparatură profesională, un sistem de talent management, plan individual de dezvoltare. De asemenea, aceștia efectuează vizite la studiourile de film Castel Film sau MediaPro și au rolurile principale în filmele de scurt metraj realizate de o echipă profesionistă, bazate pe un scenariu scris special pentru personalitatea fiecărui copil.

Jucând în filmele educative ale seriei Aventurile Micilor Vedete, copiii au șansa de a fi văzuți de producători, cum i s-a întâmplat Iuliei Lupașcu, mica vedetă care, la doar nouă ani, a jucat rolul principal, alături de Maia Morgenstern, în lungmetrajul regizat de Doru Nițescu, Carmen. Ea nu este singura Mică Vedetă care și-a început deja cariera, participând și la alte proiecte cinematografice în afară de seriile de filme produse de Școala Micile Vedete. Alexia Stănescu și Tudor Roșu sunt alte doua Mici Vedete care au jucat în partea a doua a filmului HoHoHo, alături de Andreea Marin Bănică, iar majoritatea copiilor care participă la cursurile școlii joacă in reclamele de la TV.

Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”

www.micilevedete.ro

Bucuresti, 12.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *