free download 78 travel guides written by experts

Meritele voluntariatului din intreaga tara vor fi premiate in 12 decembrie 2013

Gala Națională a Voluntarilorla Gala Națională a Voluntarilor

Federația VOLUM și partenerii săi pregătesc seara de premiere a meritelor voluntariatului din România, în cadrul singurei competiții naționale care oferă recunoaștere publică rezultatelor voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari și centrelor de voluntariat din întreaga țară.

În 12 decembrie la Arenele B.N.R din București va avea loc cea de-a treia ediție a Galei Naționale a Voluntarilor,  o seară de Gală cu tema sportivă, care își propune să aducă în prim-plan rezultatele voluntariatului din România sub forma unei Olimpiade a Voluntarilor. Seara de gală va include o expoziție sportivă realizată cu ajutorul Ministerul Tineretului și Sportului și a 10 Federații Sportive din România.

În perioada 17 octombrie-12 noiembrie 2013 organizații neguvernamentale, instituții publice sau companii care și-au implicat angajații în activități de voluntariat prin intermediul organizațiilor neguvernamentale, au putut realiza nominalizări pentru cele 4 categorii și 22 de secțiuni ale competiției. Cele peste 250 de nominalizări primite au fost ulterior analizate de experți externi ai Federației VOLUM, și au fost aleși 100 de finaliști pentru toate secțiunile din concurs. Lucrările finaliste sunt jurizate în această perioadă de către cei 33 de membri ai juriului, conform criteriilor și a regulamentului făcute publice pe site-ul competiției.

Din juriu fac parte reprezentanți ai instituțiilor publice, companii, institute sau organizații neguvernamentale cu expertiză în domeniile jurizate. Printre aceștia îi regăsim pe Raed Arafat (Secretar de Stat în Ministerul Sănătății și Ambasador al Voluntariatului în România), Codrin Scutaru (Secretar de Stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice), Cristian Cosmin (Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului), Claudiu Lucaci (Director al Știrilor TVR), Marius Manole (Actor și Ambasador al Voluntariatului în România), Gabriela Szabo și mulți alții.

Secretariatul Federației VOLUM, organizațiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Procedura de jurizare include analiza juriului extern Federației VOLUM, precum și votul publicului. Finaliștii se regăsesc pe www.galavoluntarilor.ro și pot fi votați până pe 6 decembrie 2013. Câștigătorii vor fi premiați în data de 12 decembrie 2013, la Gala Națională a Voluntarilor.

Competiția Gala Națională a Voluntarilor, ediția 2013 este realizată cu sprijinul Ministerului, Tineretului și Sportului, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Gala Națională a Voluntarilor este un eveniment anual care oferă un loc de cinste voluntarilor din România o binemeritată recunoştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate. Mai multe informaţii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum şi condițiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competiției www.galavoluntarilor.ro

Bucuresti, 04.12.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *