bucharest tech week 2021

Memoriile unei gheise

O carte despre reinventarea femeii-spectacol

Editura Humanitas lansează marţi, 11 aprilie, ora 18.30, la librăria Diverta din cadrul Plaza Romania, bestsellerul internaţional Memoriile unei gheişe, scris de Arthur Golden.

Ce este o gheişă? Un obiect al dorinţei. O operă de artă în mişcare. Un actor, un artizan, un entertainer, aşa cum o defineşte tradiţia japoneză. Un tip uman, la graniţa clişeului cultural, imposibil de redat în categoriile occidentale. Sau poate, pur şi simplu, o femeie care posedă, în cea mai înaltă măsură, rafinamentul codurilor şi artelor lumeşti.

Cartea lui Arthur Golden, devenită bestseller şi vândută în peste 4 milioane de exemplare, încearcă să-i ofere omului occidental de azi un răspuns la această fascinantă întrebare, asumându-şi riscul nemiloasei demitizări între culturi.

Memoriile unei gheişe ,,evocă, absolut captivant şi în toate detaliile, o lume dispărută” (Daily Mail).

În acelaşi spirit, romanul a fost ecranizat în 2005 în regia lui Rob Marshall, câştigând 3 Premii Oscar, 1 Glob de Aur şi 3 premii Bafta. Stârnind puternice controverse, filmul a fost ulterior interzis în China.

După lansarea cărţii, urmează avanpremiera filmului, care va avea loc la Movieplex (ora 19.30). Intrarea la avanpremieră se face numai pe bază de invitaţie.

Filmul Memoriile unei gheişe va fi distribuit la noi de Prooptiki România, începând cu 14 aprilie 2006.

Parteneri: Prooptiki România, Max Factor, Beau Monde

Bucuresti, 7.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *