creative night talks

Mega Mall a organizat activități de ecologizare în București, în jurul Zilei Mondiale a Mediului

Pe 3 iulie, Mega Mall a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului prin implementarea unor acțiuni de ecologizare și sensibilizare a publicului în fața problemelor de mediu, ca parte din campania „Natura unui MULȚUMESC”. Astfel, în parteneriat cu Asociația „Let’s Do It, Romania!”, angajații Mega Mall și voluntarii au curățat zona din jurul Lacului Morii. Acțiunea a reprezentat și o ocazie a centrului comercial de a marca inițiativa globală #IulieFărăPlastic, și de a reaminti comunității de recunoștința și responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Natura unui MULȚUMESC

Sub conceptul „Natura unui MULȚUMESC”, campania răspunde pilonului de sustenabilitate al NEPI Rockcastle la nivel de grup și este adresată atât clienților, cât și retailerilor din centrele comerciale. În prima etapă a proiectului, lansată în 2020, implementată în centrele comerciale și zonele exterioare acestora, s-au instalat recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul de deșeu: hârtie și carton, plastic și metal, deșeu menajer.

Ziua Mediului_Mega Mall

Finalizarea sistemului de colectare selectivă din food court-uri reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului. Astfel, în zonele de servire a mesei din food court-uri, echipe dedicate vor prelua tăvile cu resturi de alimente și ambalaje, transportându-le în camera amenajată pentru separarea și stocarea deșeurilor. Deșeurile colectate selectiv sunt preluate de centrele de reciclare autorizate, iar resturile alimentare sunt transformate în compost.

Măsuri de siguranță sporite la mall

Pentru ca vizitatorii să se poată bucura de cumpărături și experiențe în siguranță, Mega Mall a devenit primul centru comercial din România care a primit Certificatul de Conformitate COVID-19. Acesta a fost acordat de către experții Safe Shopping Centers (SSC), companie suedeză care acreditează siguranța centrelor comerciale din întreaga lume. Printre măsurile cu rol preventiv, menite să asigure condiții sigure pentru shopping, menționăm: instalarea de dispensere cu dezinfectant în mai multe puncte cheie, echipamentele de climatizare a spațiului din centrul comercial utilizează numai aer proaspăt din exterior, fără recirculare, schimbarea filtrelor se face cu o frecvență mai mare, instalarea unor benzi de distanțare socială în zonele unde se poate crea aglomerație, și a benzilor cu suprafață nanosept pe suprafețele frecvent atinse, dezinfectarea și nebulizarea constantă a mall-ului. Acestea sunt completate de verificarea respectării măsurilor de distanțare și de purtare a măștii, precum și a celorlalte norme impuse de lege prin anunțuri audio, video și securitate.

Accesul în centrul comercial este permis doar clienților care poartă mască de protecție, iar această măsură este obligatorie și pentru personalul din magazine și echipa administrativă. Mai mult, conform reglementărilor autorităților, la intrarea în centrul comercial a fost implementat un sistem pentru verificarea temperaturii clienților. În plus, în dreptul fiecărei intrări a fost instalat câte un dispenser cu dezinfectant pentru mâini pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul www.megamallbucuresti.ro sau pe pagina de Facebook Mega Mall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *