free download 78 travel guides written by experts

MedLife si-a crescut veniturile cu peste 73% in primul trimestru,

fata de aceeasi perioada a anului trecut

Hiperclinicile, spitalul Life Memorial Hospital, abonamentele, medicina muncii şi laboratoarele sunt factorii care vor continua să susţină business-ul Medlife în 2009

Medlife, cel mai mare operator de servicii medicale private de pe piaţa locală de profil, şi deţinătorul celui mai mare spital privat din România – Life Memorial Hospital, a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 28 milioane Ron aferentă primului trimestru din 2009, în creştere cu peste 73% faţă de valoarea înregistrată în perioada similară a anului trecut, de aproximativ 16 milioane Ron.

Reprezentanţii Medlife anunţă că toate obiectivele stabilite pentru primul trimestru al acestui an au fost îndeplinite şi depăşite, iar evoluţia veniturilor companiei pe piața locală a fost în conformitate cu aşteptările acesteia, înregistrând o creştere de 40 – 45 % peste ritmul de evoluţie al pieţei locale de servicii medicale private. 

„Creșterea cifrei de afaceri Medlife într-un ritm considerabil superior față de ritmul de dezvoltare al pieței se datorează disponibilității pacienţilor de a investi mai mult în servicii de calitate, susţinute de medici profesionişti şi aparatură modernă, precum și tendinței generale de înlocuire a clinicilor individuale cu spitale şi clinici care oferă servicii integrate în acelaşi loc (ambulatoriu, laborator de analize, imagistică, spitalizare, recuperare şi relaxare), care vin să satisfacă mai mult dorințele clienților noștri. Totodată, ascensiunea business-ului Medlife s-a datorat şi segmentului corporate, unde am reuşit să atragem clienţi mari în dauna concurenţei, acest segment înregistrând o creştere de 85 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Ciprian Ciobanu, Sales&Marketing Director Medlife.

Medlife a înregistrat, în intervalul ianuarie – martie 2009, un număr total de 200.000 pacienţi, cea mai mare participaţie fiind adusă de Life Memorial Hospital, Hiperclinica Griviţa, Hiperclinica Unirii şi Hiperclinica Favorit. În ceea ce priveşte segmentul de analize, Medlife a raportat pentru primul trimestru un număr total de 400.000 analize medicale.

La începutul lui 2009, reprezentanţii Medlife au anunţat că estimează pentru anul în curs o cifră de afaceri de 31,5 milioane euro, aceasta fiind bazată în principal pe atragerea de noi clienţi. De asemenea, compania a anunţat că şi-a bugetat o investiţie de 5 milioane pentru dezvoltarea unor unităţi deja existente şi deschiderea unei noi clinici în zona Obor-Iancului. 

În perioada următoare, MedLife estimează că piaţa serviciilor medicale private din România va avea o creştere spectaculoasă în măsura în care va fi introdusă coplata pentru asiguraţii din sistemul medical de stat. Astfel, reprezentanţii companiei estimează că piaţa va avea un ritm de creşte de peste 40% în primul an de la introducerea sistemului de coplată, faţă de ritmul curent de creştere de 25-30%.

Bucuresti, 14.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *