free download 78 travel guides written by experts

MedLife investeste peste 10 milioane euro in medicina privata din Brasov

Braşovul devine al doilea oraş după Bucureşti unde MedLife oferă servicii medicale integrate: clinică, spital, maternitate, laborator şi farmacie

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, îşi întăreşte poziţia de lider în zona Transilvaniei, în urma unei investiţii strategice de peste 10 milioane de euro. Fondurile au fost alocate pentru dezvoltarea unui spital multidisciplinar în Braşov, a cărui inaugurare oficială are loc astăzi, dar şi pentru achiziţionarea, în proporţie de 100%, a clinicii Eva din Braşov, cea mai mare maternitate din regiune.

Investiţia în cele două proiecte mari reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare şi extindere a companiei la nivel local, Braşovul fiind primul oraş din ţară şi al doilea după Bucureşti, unde MedLife reuneşte în acest moment servicii medicale integrate: hyperclinică, spital, maternitate, laborator şi farmacie.

„Odată cu această investiţie, Braşovul devine al doilea centru important în medicina privată, după Bucureşti. Suntem mândri că putem oferi servicii medicale complete, de la consultaţii multidisciplinare şi investigaţii imagistice de înaltă rezoluţie la intervenţii chirurgicale complexe şi naşteri, astfel încât braşovenii să nu mai fie nevoiţi să meargă în alte centre pentru asistenţa medicală de care au nevoie.” a declarat Mihail Marcu, Preşedinte CA MedLife.

Desfăşurat pe o suprafaţă de peste 5.500 mp, noul spital MedLife din Braşov cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar de mari dimensiuni cu 30 de specialităţi medicale, un centru performant de imagistică, un bloc operator cu 3 săli de operaţie, o secţie de ATI, 3 linii de gardă care vor asigura funcţionalitatea spitalului 24/24, o farmacie proprie, precum şi rezerve de câte unul şi două paturi. Capacitatea totală a spitalului este de 60 de paturi, unitatea medicală beneficiind de echipamente de ultimă generaţie, precum RX Axiom Iconos R200, Ecograf Acuson S2000 care permite efectuarea ecografiilor cu substanţă de contrast, ecograf de ginecologie Voluson E8, staţie centrală de monitorizare pentru ATI, turn de celioscopie Olympus pentru chirurgie generală, artroscopică, urologică şi ginecologică, lămpi scialitice cu reglaj de temperatură a culorii. Investiţia totală în echipamente medicale se ridică la valoarea de 2 milioane de euro.

Echipa spitalului MedLife din Braşov numără mai mult de 140 de angajați, dintre care 50 de medici cu o vastă experienţă, precum și asistente medicale bine pregătite, care vor gestiona cazuri din sfera oncologiei, hematologiei, nefrologiei, ginecologiei, cardiologiei, ortopediei, dermatologiei, endocrinologiei, gastroenterologiei, oftalmologiei, ORL-ului, precum și intervenții complexe din sfera chirurgiei generale, ORL, oftalmologiei, ortopediei, urologiei, neurochirurgiei, chirurgiei buco-maxilo-faciale și altele.

In primul an de activitate, clinica va fi vizitată de aproximativ 120.000 de braşoveni, iar spitalul va primi aproximativ 3.000 de pacienţi. Spitalul MedLife Braşov reprezintă cea de a patra unitate spitalicească operată de MedLife la nivelul întregii ţări, celelalte 3 spitale fiind concentrate în Bucureşti şi Arad.

Maternitatea Eva, cea de-a doua investiţie importantă a MedLife în Braşov, a intrat în portofoliul grupului în urma unei achiziţii şi a înregistrat, din 2007 până în prezent, peste 4700 de naşteri şi un număr total de 1200 consultaţii lunar. Pentru a creşte adresabilitatea serviciilor acestei clinici, MedLife va deschide în următoarea perioadă un centru de medicină materno-fetală, primul centru de acest tip din Braşov. Centrul va include servicii de fertilizare in vitro şi va realiza intervenţii chirugicale în domeniul medicinei materno-fetale. La ora actuală, Eva reprezintă cea dea treia maternitate din portofoliul MedLife. Prima a fost inaugurată în 2007, în cadul spitalului Life Memorial Hospital din Bucureşti, iar cea de-a doua se află în cadrul spitalului MedLife Genesys din Arad.

MedLife a intrat pe piaţa locală în 2008, odată cu deschiderea Hyperclinicii MedLife Timişoara şi a Laboratorului din Cluj. În 2010, a urmat exitnderea în Braşov, unde a fost achiziţionat în proporţie de 80% Grupul Policlinica de Diagnostic Rapid, alături de care operatorul privat a construit anul acesta Spitalul MedLife Braşov. În 2011, MedLife s-a extins în Arad, prin achiziţia Grupului Genesys în proporție de 55%.

Cele două achiziţii, Grupul Policinica de Diagnostic Rapid şi Grupul Genesys, alături de cea de a treia anunţată astăzi, clinica Eva, totalizează investiţii de peste 8 milioane euro.

Bucuresti, 14.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *