free download 78 travel guides written by experts

MedLife demareaza un nou program de dezvoltare regionala si isi propune sa devina

Medlifeprimul operator medical cu acoperire națională

Compania estimează pentru 2014 investiții de 6 milioane de euro și o cifră de afaceri care variază între 81 și 83 milioane euro

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, dă startul unui nou program de dezvoltare regională și anunță deschiderea a 4 hyperclinici noi în orașe cu peste 250 mii de locuitori, după cum urmează Galați, Iași, Constanța și Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților companiei, clinicile noi anunțate urmează să fie inaugurate până la finele anului 2014, investițiile pentru acestea fiiind de aproximativ 4 milioane euro.

„Deși au trecut 20 ani de la startul investițiilor în unitățile private de sănătate din România, niciunul dintre operatorii de calibru nu a reușit să aibă acoperire în toate zonele istorice, cu atât mai puțin în toate orașele cu peste 250.000 de locuitori. În calitate de lider al pieței de servicii medicale private ne-am propus să atingem acest obiectiv și să devenim primul operator medical cu acoperire națională. Deja am demarat investiții în două hyperclinici din Galați și Iași, acestea urmând să fie inaugurate în prima jumătate a acestui an. Programul de investiții va continua și în a doua parte a anului, când ne propunem să finalizăm celelalte clinici din Constanța și Cluj-Napoca. De asemenea, suntem în discuții avansate pentru a continua extinderea agresivă la nivel național și în anii următori” a declarat Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Adițional obiectivului de extindere la nivel național, reprezentanții companiei își propun să lanseze în 2014 Cardul de Sănătate MedLife, un nou produs prin intermediul căruia orice pacient beneficiar al serviciilor MedLife va avea la dispoziție întregul istoric medical.

„Cardul de Sănătate MedLife va reprezenta un avantaj considerabil pentru pacienții noștri. Indiferent dacă aceștia sunt abonați sau plătitori cash, vor avea oricând la dispoziție, pe internet, dispozitiv mobil sau în unitățile noastre, întregul istoric medical, având astfel posibilitatea să fie la zi cu toate informațiile legate de starea lor de sănătate. De asemenea, în premieră națională, pacienții noștri vor avea acces la toate rezultatele legate de imagistică medicală (RMN, CT, ecografii, endoscopii etc.)” a precizat Mihai Marcu.

Potrivit reprezentanților companiei, MedLife va continua să rămână operatorul medical cu cea mai modernă aparatură medicală în zona de diagnostic, continuând să investească în reînoirea portofoliului de echipamente de imagistică și de laborator an de an. Bugetul alocat în 2014 pentru acest obiectiv depășește 2 milioane euro, fiind o investiție distinctă doar în echipamente de ultimă generație pentru clinicile existente.

“Investițiile noastre constante în echipamente medicale perfomante, atât în zona de imagistică cât și în zona de laborator, au început să dea roade. Cererea pentru investigațiile paraclinice a crescut substanțial în ultimii ani, iar potrivit studiilor realizate până acum pacienții califică MedLife drept operatorul medical care oferă cel mai de încredere diagnostic din România” a precizat Mihai Marcu.
Reprezentanții MedLife confirmă estimările din ultimul trimestru al anului trecut. Astfel compania a încheiat 2013 cu o cifră de afaceri totală de 72 milioane de euro și un profit operațional de 10 milioane euro.

Pentru anul acesta compania estimează un profit operațional de 12 milioane euro și o cifră de afaceri care variază între 81-83 milioane euro, diferența fiind pusă în balanță de evoluția macroeconomică, dar și de valoarea fondurilor decontate de CNAS.

„În calitate de cel mai mare operator medical privat, ne exprimăm speranța și optimismul că în acest an contractarea fondurilor CNAS va fi realizată liniar, fără excepție de la regulă. În același timp, sperăm ca reprezentanții Ministerului Sănătații să verifice atent ICM-urile (indicile de complexitate a cazului) declarate de toate spitalele din România, de stat sau private, acesta din urmă fiind un indicator determinant în evaluarea tarifului per caz decontat” a mai spus Mihai Marcu.

Bucuresti, 12.02.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *