Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Meditatie asupra perceptiei

Bhante Henepola Gunaratana
Editura Herald

„Invatatura celor zece perceptii, asa cum este prezentata in aceasta Sutta, acopera o gama larga, mergand de la perceptiile impermanentei si lipsei sinelui la contemplatiile care duc la detasare si la lipsa pasiunii – cum ar fi perceptiile legate de natura „impura” a corpului si de „pericolul” vulnerabilitatii noastre fata de boli si degradare. Acestea includ meditatii asupra nibbana precum si atentie constienta (mindfulness) la respiratie, un instrument folosit atat pentru devoltarea starii de liniste, cat si a intelegerii profunde.” (p. 10)

Discursurile lui Buddha raman actuale,iar invataturile sale pot fi utile si occidentalului, mai ales daca ele sunt intelese corect si nu sunt scoase din context. Bhante Henepola Gunaratana reuseste sa ofere, intr-o lucrare concisa, informatii valoroase despre perceptii, despre impactul lor si despre modul in care acestea ne pot ajuta in vindecarea unor boli (in esenta acesta a fost scopul lor initial).

Autorul marturiseste, de la bun inceput, ca s-a axat pe modul „in care perceptia poate fi folosita ca obiect al meditatiei.” (p 15). Sunt prezentate, de-a lungul cartii, cele zece perceptii, in esenta o metoda de meditatie in sine, cu precizarea ca a zecea perceptie, atentia constienta (mindfulness), concentrata asupra respiratiei „reprezinta in sine o practica completa de meditatie.” (p 16).

Lucrarea are un puternic accent practic, oferind exemple concrete, citate, informatii de ajutor pentru cei care doresc sa mediteze, sa inteleaga tipurile de meditatie propuse si sa patrunda sensul original al celor zece perceptii.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *