Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Medalii de aur si bronz pentru vinurile White Artisan 2011 si Karakter Chardonnay 2011

semnate de Aurelia Visinescu in competitia Challenge International du Vin din Franta

Două dintre vinurile semnate de Aurelia Vişinescu, White Artisan 2011 şi Karakter Chardonnay 2011, aparţinând Domeniilor Săhăteni, au primit medaliile de aur, respectiv de bronz, în cadrul Concursului Challenge International du Vin.

În cadrul acestui concurs de anvergură internaţională se premiază cele mai bune vinuri din lume, având anual aproximativ 4700 de eşantioane de degustare, din mai mult de 30 de ţări participante, în jurizare fiind implicaţi 772 experţi şi consumatori amatori iniţiaţi.

White Artisan 2011 a câştigat medalia de aur. Acest vin este un cupaj din trei soiuri (Fetească Alba, Riesling şi Tămâioasă Românească) şi dezvoltă arome parfumate de citrice şi trandafir. Este un vin alb, sec, proaspăt şi fructuos la gust, cu note de grapefruit roşu, final persistent şi bine echilibrat.

Se poate asocia cu sufleuri, peşte, fructe de mare, mâncăruri asiatice şi se recomandă să fie servit rece, la 6 – 8 grade C.

Cea mai noua creaţie a Aureliei Vişinescu, linia Karakter dedicată soiurilor internaţionale, s-a evidenţiat la concursul din Franţa prin vinul Chardonnay 2011, obţinând o medalie de bronz. Karakter Chardonnay 2011 este un vin proaspăt, cu arome intense de lămâie, pepene galben şi nectarine cu aciditate bună ce îi conferă persistenţă şi vioiciune. Un Chardonnay clasic care poate fi asociat cu mâncăruri acompaniate de sosuri albe, pui, fructe de mare şi peşte dar este excelent şi singur.

„Medalia de aur obţinută pentru White Artisan 2011 reprezintă o recunoaştere a experienţei şi potenţialului soiurilor româneşti şi ne obligă să ne păstrăm standardele ridicate în ceea ce priveşte rigurozitatea muncii. Medalia de bronz obţinută de vinul Karakter Chardonnay 2011 ne bucură cu atât mai mult, deoarece acest vin este obţinut din cea mai tânără recoltă Chardonnay de pe Domeniile Săhăteni, un soi promiţător, care ne-a adus deja renume internaţional.” a declarat Aurelia Vişinescu.

Fiind cea mai veche competiţie de gen din Franţa, cu o vechime de 36 de ani, Concursul Challenge International du Vin premiază vinuri de pe toate continentele, remarcându-se prin sistemul strict de evaluare, fiecare echipă de jurizare fiind alcătuită din câte 4 experţi din diferite ramuri ale industriei viticole: producători, tehnicieni, distribuitori şi consumatori.

Domeniile Săhăteni a fost lansată în anul 2003 de către Aurelia Vişinescu şi Steve Cacenco.

Aurelia Vişinescu a lansat o linie de vinuri care îi poartă numele,. Linia Aurelia Vişinescu este formată din patru game diferite: Nomad, Artisan, Anima şi Karakter.

Până acum, la Săhăteni au fost investiţi 5 milioane de EUR, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri proprii.

Astăzi Domeniile Săhăteni reuneşte plantaţii proprii în podgoria Dealul Mare şi o cramă ultramodernă de procesare, maturare şi îmbuteliere.

Cifra de afaceri a depăşit 1 milion de euro în 2011.

Bucuresti, 11.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *