metalshow

MEDALIA de ONOARE a Federatiei Comunitatii Evereiesti din Romania pentru ALEXANDRU ARSINEL

Actorul ALEXANDRU ARSINEL a fost distins cu
MEDALIA de ONOARE a Federaţiei Comunitătii Evreieşti din România

“Prieten al Comunităţii Evreieşti din România, se acordă MEDALIA de ONOARE Domnului ALEXANDRU ARŞINEL, Directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” pentru activitatea artistică prodigioasă dedicată teatrului românesc, pentru o viaţă de om exemplară, dăruită înţelegerii şi apropierii dintre oameni. Recunoştinţa noastră pentru un mare actor a cărui carieră se revărsă cu strălucire asupra scenei şi publicului său” – Dr. Aurel Vainer, Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti

Chiar dacă teatrul românesc trece în ultimul timp prin încercări ce capătă accente dramatice, chiar dacă cuvântul CULTURĂ a dispărut în ultimul timp aproape cu totalitate din discursul politicienilor români, iată că Teatrul de Revistă prin persoana lui Alexandru Arşinel, primeste încă odată recunoştinţa celor care n-au uitat şi nu vor uita niciodată de artiştii români – spectatorii.

În numai o săptămână maestrul a primit 4 distincţii foarte importante: Premiul de Excelenţă al Revistei “VIP”, Premiul de Excelenţă – Categoria ACTORI şi Premiul de Popularitate la Gala “CELEBRITĂŢILE ANULUI” 2010 şi această distincţie primită marţi seara pe scena Sălii SAVOY, din partea Comunităţii Evreieşti din România. Un omagiu adus Teatrului românesc şi Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” prin persoana directorului său, marele actor Alexandru Arşinel. Iată ca sunt semne că orice s-ar întâmpla, TEATRUL, nu este uitat de Măria Sa PUBLICUL.

Actorul ALEXANDRU ARŞINEL poate fi văzut, admirat şi aplaudat chiar în acest week-end, pe scena Grădinii de Vară “HERĂSTRĂU” unde, vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu orele 20.00 este programat spectacolul “VARA NU-I CA IARNA”, Premiera Estivală a Stagiunii 2010.

O nouă PREMIERĂ estivală la Grădina „HERĂSTRĂU”!

Spectacolul intitulat sugestiv „VARA NU-I CA IARNA” a avut PREMIERA pe 4 iulie, la Grădina de Vară „HERĂSTRĂU” a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE”. Din cauza ploii torentiale, reprezentanţia din 3 iulie a fost suspendată

Că „VARA NU-I CA IARNA”, aceasta este şi părerea regizorului Biţu Fălticineanu care, până a fi „meteorologul de serviciu” a primit şi transmite mai departe informaţia că în această stagiune vor fi „ploi torenţiale” cu vedete, „tunete şi fulgere” cu momente senzaţionale de balet şi o „grindină” de melodii interpetate de florea-cea-vestită a interpreţilor Teatrului de Revistă. Fie ploaie, fie soare, publicul trebuie doar să râdă, să cânte şi să danseze la „VARA NU-I CA IARNA”!

Cu Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Cristina Stamate, Valentina Fătu, Adrian Enache sau Alexandru Lulescu şi Baletul Teatrului de Revistă condus de coregraful Cornel Popovici.

Peste 2 ore de distracţie şi destindere totală în aer liber VĂ AŞTEAPTĂ toată luna iulie!

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” a revenit pe Calea Victoriei, la Sala SAVOY cu Premiera „REVISTA REVISTELOR” care a avut loc pe 16 mai, iar de-atunci se joacă la SAVOY şi la Grădina de Vară HERĂSTRĂU toate spectacolele Stagiunii 2010

PROGRAMUL Spectacolelor Teatrului de Revistă „Constantin Tanase”

Sala SAVOY – Calea Victoriei nr.33

Grădina de Vară „HERĂSTRĂU”

Parcurile bucureştene – Programul „Bucureşti COOLtural” iniţiat şi organizat de Primăria Municipiului Bucureşti
Perioada: iulie 2010 – septembrie 2010

Vineri 16 iulie, ora 20.00 – PREMIERA ESTIVALĂ „VARA NU-I CA IARNA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Grădina de Vară „HERĂSTRĂU” a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE”

Sâmbătă 17 iulie, ora 20.00 – PREMIERA ESTIVALĂ „VARA NU-I CA IARNA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Grădina de Vară „HERĂSTRĂU” a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE”

Duminică 18 iulie, ora 20.00 – PREMIERA ESTIVALĂ „VARA NU-I CA IARNA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Grădina de Vară „HERĂSTRĂU” a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE”

Joi 22 iulie, ora 19.30 – „NIMIC DESPRE PAPAGALI” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Sala SAVOY a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE” (Calea Victoriei nr.33-35)

Vineri 23 iulie, ora 20.00 – PREMIERA ESTIVALĂ „VARA NU-I CA IARNA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Grădina de Vară „HERĂSTRĂU” a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE”

Sâmbătă 24 iulie, ora 20.00 – „VARA NU-I CA IARNA” (Regia: Biţu Fălticineanu)

Duminică 25 iulie, ora 10.00 – „ÎNTOARCEREA PANTEREI ROZ” (musical pentru copii) – Parcul SEBASTIAN – Sectorul 5

Duminică 25 iulie, ora 20.00 – “ALO, AICI REVISTA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Parcul SEBASTIAN – Sectorul 5

Joi 29 iulie, ora 19.30 – „NIMIC DESPRE PAPAGALI” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Sala SAVOY a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE” (Calea Victoriei nr.33-35)

Vineri 30 iulie, ora 20.00 – PREMIERA ESTIVALĂ „VARA NU-I CA IARNA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Grădina de Vară „HERĂSTRĂU” a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE”

Sâmbătă 31 iulie, ora 20.00 – „VARA NU-I CA IARNA” (Regia: Biţu Fălticineanu)

Duminică 1 august, ora 10.00 – „ÎNTOARCEREA PANTEREI ROZ” (musical pentru copii) – Parcul TITANII – Sectorul 3 (lângă Policlinica TITAN)

Duminică 1 august, ora 20.00 – “ALO, AICI REVISTA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Parcul TITANII – Sectorul 3 (lângă Policlinica TITAN)

Duminică 5 septembrie, ora 10.00 – „ÎNTOARCEREA PANTEREI ROZ” (musical pentru copii) – Centrul Cultural „MIHAI EMINESCU” – Sectorul 2 (Str.Arh. Hârjeu nr. 61)

Duminică 5 septembrie, ora 20.00 – “ALO, AICI REVISTA” (Regia: Biţu Fălticineanu) – Centrul Cultural „MIHAI EMINESCU” – Sectorul 2 (Str.Arh. Hârjeu nr. 61)

Parcurile bucureştene – Programul „Bucureşti COOLtural” iniţiat şi organizat de Primăria Municipiului Bucureşti

Parcul BAZILESCU – Sectorul 1

Duminică 18 iulie, ora 10.00 – „ÎNTOARCEREA PANTEREI ROZ” (musical pentru copii)
Duminică 18 iulie, ora 20.00 – “ALO, AICI REVISTA” (Regia: Biţu Fălticineanu)

Parcul SEBASTIAN – Sectorul 5

Duminică 25 iulie, ora 10.00 – „ÎNTOARCEREA PANTEREI ROZ” (musical pentru copii)
Duminică 25 iulie, ora 20.00 – “ALO, AICI REVISTA” (Regia: Biţu Fălticineanu)

Parcul TITANII – Sectorul 3 (lângă Policilinica TITAN)

Duminică 1 august, ora 10.00 – „ÎNTOARCEREA PANTEREI ROZ” (musical pentru copii)
Duminică 1 august, ora 20.00 – “ALO, AICI REVISTA” (Regia: Biţu Fălticineanu)

Centrul Cultural „MIHAI EMINESCU” – Sectorul 2 (Str.Arh. Hârjeu nr. 61)

Duminică 5 septembrie, ora 10.00 – „ÎNTOARCEREA PANTEREI ROZ” (musical pentru copii)
Duminică 5 septembrie, ora 20.00 – “ALO, AICI REVISTA” (Regia: Biţu Fălticineanu)

Sala SAVOY s-a redeschis oficial pe 16 mai cu Spectacolul „REVISTA REVISTELOR”, regizat de maestrul Biţu Fălticineanu şi în care joacă toţi artiştii Teatrului de Revistă în frunte cu STELA POPESCU, ALEXANDRU ARŞINEL, NAE LAZĂRESCU şi VASILE MURARU (noul Director Artistic), CRISTINA STAMATE, ADRIANA TRANDAFIR sau ADRIAN ENACHE. Este un spectacol cu cele mai reuşite momente artistice selectate de-a lungul anilor din repertoriul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. După ce anul trecut în septembrie a avut loc o avanpremieră a mult-aşteptatei inaugurări a Sălii SAVOY de pe Calea Victoriei (au fost atunci prezenţi şi preşedintele Traian Băsescu şi Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu), Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” a continuat să-şi desfăşoare activitatea la Sala RAPSODIA din cauza unor „retuşuri” la instalaţia electrică. Iată că acum ALEXANDRU ARŞINEL, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” poate anunţa în sfârşit că Teatrul de Revistă a revenit ACASĂ după mai bine de şase ani. Încă de la începutul lunii mai a început mutarea întregii logistici a Teatrului şi s-au făcut pregătiri pentru reluarea spectacolelor Stagiunii 2010, pentru PREMIERELE la care se repetă de zor (cea mai aşteptată este „APLAUZE, APLAUZE” dedicată celor peste 30 de ANI de CARIERĂ a cuplului Stela Popescu-Alexandru Arşinel), dar şi pentru redeschiderea superbei Grădini de Vară „HERĂSTRĂU” (cea mai mare – are 2.500 locuri şi cea mai modernă Grădină de Vară) care a fost inaugurată oficial anul trecut. Aici vor fi programate toată vara Spectacolele Teatrului de Revistă, dar şi alte evenimente culturale comune organizate de prestigioase Instituţii de Cultură.

Special pentru Stagiunea Estivală, regizorul Biţu Fălticineanu a pregătit pentru Grădina de Vară PREMIERA „VARA NU-I CA IARNA” cu o distribuţie de zile mari.
„A fost un efort uriaş din partea noastră, dar şi a autorităţilor pentru ca în sfârşit Sala SAVOY să arate aşa cum este acum – una dintre cele mai frumoase şi mai moderne săli de teatru din ţară” – a spus marele actor ALEXANDRU ARŞINEL. „Această sală, alături de toate utilităţile, birourile, sălile de repetiţii s-a realizat de-a lungul a trei mandate de primari – Traian Băsescu, Adriean Videanu şi Sorin Oprescu. De aceea vreau să le mulţumesc în mod special fiecăruia, Primăriei Capitalei, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi tuturor celor care s-au ocupat de investiţii, fonduri şi mai ales de lucrări. Când veţi vedea Sala, vă veţi da seama că nu fac afirmaţii gratuite! Vreau să remarc forţa şi dăruirea colectivului Teatrului de Revistă care a lucrat la Sala RAPSODIA timp de 6 ani în condiţii uneori improprii şi mai ales spectatorilor care au înfruntat nu odată lucrările, săpăturile şi gropile din Centrul Vechi pentru a veni să ne vadă. Şi totuşi, Teatrul de Revistă nu a lipsit nici o clipă din circuitul cultural al Bucureştilor şi al ţării”.

SPECTACOLELE STAGIUNII 2010 – Teatrul de Revistă „Constantin Tanase” – Sala SAVOY, Calea Victoriei nr.33 – 35

· „REVISTA REVISTELOR” – PREMIERĂ 2010

Regia: Bitu Falticineanu, Scenografia: arh. Theodora Dinulescu

Distributie: Stela Popescu si Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Valentina Fătu, Liliana Mocanu, Nae Alexandru, Cristian Simion, Ana Maria Donosă, Raluca Guslicov

Cântă: ADRIAN ENACHE, Mirela Boureanu, Daniela Cristea, Alin Gheorghişan, Radu Ghencea

Cu: BALETUL Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE” (Coregrafia: CORNEL POPOVICI). Solişti: LIDIA JUDEANU, VALI ROŞCA, EDY CHIRIŢESCU, OANA POPOVICI şi MIHAI CIOBANU

Aranjamente Muzicale: Dan Dimitriu

· Comedia Muzicală "O PREMIERĂ FURTUNOASĂ" – PREMIERĂ 2010. Acest spectacol este o concepţie după OCTAVIAN SAVA si CEZAR GHIOCA după piesa "O NOAPTE FURTUNOASĂ" de I.L.CARAGIALE

Texte şi Versuri: OCTAVIAN SAVA, Muzica: MARIUS ŢEICU

Regia: Cezar Ghioca

Scenografia: arh.Theodora Dinulescu

Distribuţie: Valentin Teodosiu, Adriana Trandafir, Alexandru Lulescu, George Enache, Mirela Boureanu, Nae Alexandru, Paul Talaşman, Cristian Simion, Marcel Horobeţ, Oana Ghioca, Daniela Cristea, Ortansa Stănescu, George Ioan Hodor.

Cu: Baletul Teatrului de Revistă "Constantin Tanase" (Coregrafia: CORNEL POPOVICI, Solişti: Raluca Ştefănescu, Antoaneta Paraschiv şi Valentin Roşca.

BALET: Sena Vladoiu, Cristina Marin, Oana Cosma, Georgiana Mircea, Mirela Constantin, Beatrice Constantin, Alexandra Vasiliu, Daniela Culda, Carmela Culda, Eugen Sanda, Andrei Dogaru, Constantin Chiţă, Iulian Scripca, Silviu Pantea, Ştefan Tănase, Dragoş Andruţa
Orchestra Teatrului de Revistă "Constantin Tanase"

· „NIMIC DESPRE PAPAGALI” – Divertisment muzical-umoristic pe texte de Nae Lăzărescu, Vasile Muraru şi Sorin Petrescu

Regia : Biţu FĂLTICINEANU

Distributie: Alexandru ARŞINEL, Nae LĂZĂRESCU şi Vasile MURARU, Cristina STAMATE, Adriana TRANDAFIR, Valentina FĂTU, Alexandru LULESCU, Liliana Mocanu, Ortansa Stănescu, Miruna Birău, Raluca Guslicov, Ana Maria Donosă, Monalisa Basarab, Cristian Simion, Nae Alexandru, Marcel Horobeţ sau Paul Talaşman, DUO LASCU – Excentric Acrobatic.

Cântă: Adrian ENACHE, Mirela Boureanu, Daniela Cristea, Alin Gheorghişan şi Radu Ghencea

Cu: Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” (coregrafia: Cornel Popovici). Solişti: Valentin Roşca, Iudith Iamandi, Edy Chiriţescu, Ligia Judeanu şi Mihai Ciobanu

ORCHESTRA Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” (Dirijor. Dan Ardelean)

Aranjament Muzical: Dan Dimitriu

· “IDOLII FEMEILOR”

Regia: Biţu Fălticineanu, Scenografia: arh. Theodora Dinulescu

Distribuţie: Nae Lazarescu şi Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Mirela Boureanu, George Enache, Miruna Birau, Paul Talasman, Ortansa Stanescu, Raluca Guslicov, Anamaria Donosă, Monalisa Basarab, Cristian Simion, Nae Alexandru, Daniela Cristea, DUO Excentric Acrobatic LASCU şi Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (coregrafia Cornel Popovici).

“DAI UN BAN, DAR FACE”

Regia: Biţu Fălticineanu, Scenografia: arh. Theodora Dinulescu

Distribuţie: Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adrian Enache, Alexandru Lulescu, Liliana Mocanu, Valentina Fătu, Cristian Simion, Bianca Anghel, Ortansa Stanescu, Marcel Horobet DUO Acrobatic LASCU, Alin Gheorghisan şi Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (coregrafia Cornel Popovici).

· “SCANDAL IN PARADIS”

Regia: Bitu Falticineanu, Scenografia: arh. Theodora Dinulescu

Distributie: Stela Popescu si Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Alexandru Lulescu, Paula Rădulescu, Romică Sârbu, Ortansa Stănescu, Paul Talaşman, Nae Alexandru, Marcel Horobeţ, Miruna Birău, Raluca Guslicov, Paul Ionescu (marionete).

Cu: Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă “Constantin Tanase” (coregrafia Cornel Popovici) si Orchestra Teatrului de Revista “Constantin Tanase” (dirijori Dan Ardelean şi Dan Dimitriu), solist Iulian Popa

Cântă: ADRIAN ENACHE, Mirela Boureanu, Alin Gheorghişan, Radu Ghencea, Paul si Virgil Ionescu

· “ALO, AICI REVISTA”
Regia: Bitu Falticineanu, Scenografia: arh. Theodora Dinulescu
Distributie: Stela Popescu si Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Valentina Fătu, Liliana Mocanu, Monalisa Basarab, Raluca Guslicov, Ana Maria Donosă, Diana Radu.

Cu: Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă “Constantin Tanase” (coregrafia Cornel Popovici)

Cântă: ADRIAN ENACHE, Mirela Boureanu-Vaida, Alin Gheorghişan, Radu Ghencea, Daniela Cristea

· “OMUL CARE A VAZUT MOARTEA” – Musical după un libret de Marius Ţeicu şi Octavian Sava.

Spectacolul „OMUL CARE A VAZUT MOARTEA” dupa Victor Eftimiu (Regia: Constantin Dicu, Scenografia: arh.Theodora Dinulescu si Ana Iulia Popov) este un musical savuros după un libret de Marius Ţeicu şi Octavian Sava, cu o distributie si o montare de exceptie.

Regia: Constantin Dicu, Scenografia: arh.Theodora Dinulescu şi Ana Iulia Popov

Distribuţie: Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Vasile Muraru, Nae Lăzărescu, Valentina Fătu, George Enache, Cristian Simion, Paula Radulescu, Ortansa Stănescu, Marcel Horobeţ, Romică Sârbu, Jenică Dobre etc. Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (coregrafia Cornel Popovici).

Cu: Orchestra Teatrului de Revista “Constantin Tanase” (dirijor Dan Ardelean), solist Iulian Popa

Multumim pentru atentia si aprecierea acordate evenimentelor şi activităţii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi vă asteptăm la spectacolele stagiunii 2010. Reprezentantii mass-media au acces gratuit pe baza unei solicitari de acreditare.

DIRECTOR: ALEXANDRU ARŞINEL
DIRECTOR ARTISTIC: VASILE MURARU

De-a lungul perioadei estivale BILETELE se pot achiziţiona de la Casa de Bilete a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (Sala SAVOY) – Calea Victoriei nr. 33 – 35, program 10.00-19.00 (luni-vineri) şi de la Casa de Bilete a Grădinii de Vară “HERĂSTRĂU” program 14.00-19.00 (sâmbătă-duminică).

Bucuresti, 14.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *