Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Meciul demonstrativ Enel „4 Stele Pline De Energie” de anul acesta

ii aduce impreuna pe Mansour Bahrami, Henri Leconte, Ilie Nastase si Andrei Pavel

Enel România prezintă și anul acesta unul dintre cele mai așteptate momente ale turneului ATP BRD Năstase Țiriac Trophy, respectiv meciul demonstrativ care aduce zâmbete pe fețele tuturor celor prezenți la Arenele BNR de 9 ani fără întrerupere. Pentru ediția din 2015, Enel aduce împreună 4 jucători de talie mondială în cadrul meciului „4 Stele Pline De Energie”: Mansour Bahrami, Henri Leconte, Ilie Năstase și Andrei Pavel.

Meciul este programat sâmbătă, 25 aprilie, la Arenele BNR, începând cu ora 18.30.

Enel România este un susținător cu tradiție al turneului ATP BRD Năstase Țiriac Trophy si al meciului demonstrativ. Jucători de tenis de top precum John McEnroe, Yannick Noah, Mats Wilander, Henri Leconte, Younes El Aynoui, Cédric Pioline și Goran Ivanisevic, au luat parte, în edițiile anterioare, la meciuri memorabile oferite de Enel.

Anul acesta, iubitorii tenisului vor avea șansa de a-l vedea pe legendarul Ilie Năstase într-un meci demonstrativ la dublu, a cărui miză va fi o seară plină de distracție. Marele campion, care a menținut România în ultimii 40 de ani în topul țărilor cu cei mai buni jucători de tenis din istorie, va încânta fanii turneului care-i poartă numele cu faimosul său serviciu pe spate şi mişcările inedite din teren, ce i-au adus, pe parcursul carierei sale, numărul 1 mondial și peste 103 alte titluri. Partenerul lui va fi Andrei Pavel, cel pe care Federația Română de Tenis l-a desemnat "racheta numărul 1" a anului 2007. Ajuns până pe locul 13 mondial, Andrei Pavel are în palmares 3 titluri la simplu şi 6 la dublu.

De cealaltă parte a fileului va sta unul dintre cei mai spectaculoși jucători de tenis, Mansour Bahrami, care va face echipă cu Henri Leconte. Francezul Leconte a jucat finala French Open la simplu în 1988, a câștigat-o la dublu în 1984 și a ajutat Franța să câștige Cupa Davis în 1991.

Despre jucători

Ilie Năstase este unul dintre sportivii de top ai României, în același timp un ambasador al imaginii țării la nivel mondial. Năstase a fost numărul 1 mondial în anul 1973 (ATP) și a câștigat 88 titluri la simplu în carieră, printre care se numără competițiile US Open în 1972 și French Open în 1973. La dublu a câștigat turneele Wimbeldon, în 1973, French Open, în 1970 (alături de Ion Țiriac), și U.S. Open, în 1975.

Henri Leconte este recunoscut pentru că a adus Franța pe primul loc în Cupa Davis din anul 1991, pentru câștigarea finalei French Open la simplu în anul 1988, dar și pentru câștigarea titlului la dublu în cadrul French Open în 1984.

Lucrând ca băiat de mingi în cadrul unui complex din Tehran, încă de la o vârstă fragedă și fără a avea bani pentru rachete de tenis, Mansour Bahrami a învățat să joace tenis folosind o tigaie și mingi făcute din sfori.

La sfârșitul anilor ’70, guvernul din țara sa a interzis concursurile sportive, iar Mansour, pentru că nu a putut renunța la pasiunea lui de o viață, s-a mutat în Franța. Numai după ce a primit cetățenia de francez, jucătorul iranian a avut ocazia să intre într-un circuit de tenis profesionist. Până la vârsta de 30 de ani, el a reușit să câștige cinci turnee la dublu. Niciun alt jucător de tenis nu a fost capabil să repete mișcările lui Bahrami. Atunci când aruncă mingea în aer și o prinde în buzunar, atunci când servește având cinci mingi în mână, sau atunci când glumește cu publicul sau partenerii de meci, Bahrami este uimitor și amuzant, cucerind prin talent și prezență de spirit.

Născut în Constanța, Andrei Pavel este un renumit antrenor și fost jucător de tenis român. El a început să joace tenis încă din copilărie, la vârsta de 8 ani, devenind jucător profesionist în anul 1995. Pavel a câștigat 3 titluri la simplu, printre care turneul ATP Masters Series din Montreal/Toronto, în 2001, precum și 6 titluri la dublu, printre care Open Seat Barcelona, în 2007. Până de curând, acesta a fost antrenorul fostului număr 1 mondial feminin, jucătoarea Jelena Janković, iar în prezent o antrenează pe australianca Tamira Paszek, aflată în top 150 WTA.

Bucuresti, 22.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *