free download 78 travel guides written by experts

Mecanisme de incurajare a copiilor si tinerilor cu sanse reduse de a-si exprima talentul

Festivalul Steluțelor 2011 este un concurs de interpretare pentru vârstele 7-18 ani și este deschis pe secţiunile de muzică uşoară, muzică populară, muzică instrumentală, ansambluri coregrafice. Finala și premierea vor avea loc pe 28, 29 și 30 noiembrie în orașul Otopeni. Proiectul promovează descoperirea și dezvoltarea potențialului muzical al copiilor și tinerilor din județul Ilfov.

Festivalul Steluţelor este un proiect inovativ cultural generat de Asociația IRSCA Gifted Education împreună cu  Asociația Maia și Asociația Prietenie fără Frontiere și are ca scop stimularea valorilor autentice în vederea lansării în elita muzicii autohtone.

Printre obiectivele principale ale Festivalului se numără creşterea consumului de cultură calitativă al grupului ţintă (copii și tineri, 7-18 ani, provenind din medii urbane dezavantajate); transformarea participanţilor în factori de promovare şi stimulare în rândul colegilor lor a interesului pentru activităţi culturale; implicarea şcolilor şi a profesorilor în activităţi extraşcolare şi într-o mai profundă comunicare cu copiii dar și stimularea tinerilor să-şi descopere şi să-şi dezvolte resursele de creativitate, ce le vor fi utile în profesiile pe care le vor alege.

Preselecțiile pe segmentul de vârstă 7-18 ani au avut loc pe durata lunii noiembrie și au succedat un apel deschis către toate școlile și liceele din județul Ilfov. Un juriu specializat a selectat, din peste 400 de înscriși, un număr de 50 de copii și tineri pentru 4 secţiuni: muzică uşoară, muzică populară, muzică instrumentală, ansambluri coregrafice.

Finala concursului și anunțarea câștigătorilor vor avea loc pe 28, 29 și 30 noiembrie a.c., în prezența publicului larg, pe scena Centrului Cultural Otopeni Ion Manu. Ca invitați speciali vor fi: Alina Eremia, Marioara Man Gheorghe, Lavinia Goste și Orchestra Națională de Folclor „Valahia”, Viorela Filip, Cristina Stamate, Sunetul Muzicii, dirijorul Florin Totan și SiNfonia București, Școala balet Svetlana. Cei mai talentaţi copii și tineri din județul Ilfov vor performa pe scenă, având prilejul de a-şi reprezenta comunitatea locală.

Soluţia inovativă pe care o propune Festivalul Steluțelor este crearea unor mecanisme de încurajare a copiilor și tinerilor cu şanse reduse de a-şi exprima talentul, poziționându-se ca o modalitate de ameliorare a procesului de dezvoltare a personalităţii acestora, sub coordonarea unor specialişti în dezvoltarea talentelor.

Eveniment cultural realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Ilfov, al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov și al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov
Organizatori: IRSCA Gifted Education, Asociația Maia, Asociaţia Prietenie fără Frontiere
Partener: Centrul Cultural Otopeni Ion Manu
Parteneri media: Itsy Bitsy, modernism.ro, romaniapozitiva.ro, desprecopii.com.

Bucuresti, 25.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *