free download 78 travel guides written by experts

Mazda3 a fost nominalizata la Car of the Year 2014

· Noua generaţie a modelului compact este printre cele 7 finaliste
· Câştigătoarea premiului European va fi anuntaţă la Geneva, în martie 2014

Noua Mazda3 a fost aleasă finalistă în competiţia Car of the Year 2014, fapt care demonstrează abordarea neconvenţională a companiei în ceea ce priveşte construirea de automobile fără a face compromisuri. Alături de Mazda3 au mai fost nominalizate alte 6 maşini dintre 30 de candidate. Acestea vor intra în competiţie pentru cel mai vechi şi mai valoros premiu al industriei.

Recent introdusă pe piaţa din Europa începând cu octombrie, noua Mazda3 este singurul model produs în Japonia dintre cele 7 automobile finaliste şi al doilea din afara Europei. Câştigarea trofeului ar fi cea mai prestigioasă realizare de până acum a ultimei versiuni a celui mai bine vândut model Mazda. Acesta a primit deja titlul Car of the Year în SUA, oferit de autoguide.com. Noua Mazda3 a fost, de asemenea, finalistă la Green Car of the Year şi 2014 Canadian Car of the Year. Mai mult, a fost listată printre “10 cele mai bune maşini” de către publicaţii precum Focus (Germania) şi Car and Driver (SUA). Astfel, acest model calcă pe urmele predecesorilor săi: primele două generaţii au câştigat peste 130 de premii peste tot în lume, fiind finaliste şi în competiţia amintită.

La fel ca Mazda CX-5 sau Mazda6, şi Mazda3 sfidează convenţionalul. Fie că este vorba de versiunea Sport sau Sedan, modelul este echipat cu tehnologia ultra eficientă şi uşoară SKYACTIV, alături de premiatul design aerodinamic „KODO – Sufletul Mişcării”. Una dintre cele mai importante caracteristici ale noii cabine este interfaţa om-maşină îmbunătăţită (HMI), care include ecranul Head-up Display, unul dintre primele astfel de echipamente disponibile în clasa compactă, precum şi un buton de comandă optimizat. Modelul a fost ales şi pentru lansarea MZD Connect, sistemul Mazda care permite conectarea smartphone-ului.

Noua Mazda3 străluceşte şi datorită unor motoare puternice dar economice* pe benzină sau motorină, cuplate la transmisii manuale în 6 trepte sau automate. De asemenea, caroseria rigidă dar uşoară în acelaşi timp oferă siguranţă pasivă de top, protejând pasagerii şi pietonii în cazul unui accident. Graţie siguranţei pasive combinate cu sistemele de siguranţă activă nemaiîntâlnite în această clasă, Euro NCAP a acordat recent maximul de 5 stele pentru Mazda3.

“Este o mare onoare să primim această recunoaştere pentru cel mai important model al nostru”, a declarat Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. “Primirea de care s-a bucurat până acum Mazda3 a fost senzaţională, cu vânzări importante şi comenzi datorită evaluărilor primite de la jurnalişti şi fani din întreaga lume”

* Consumul de carburanţi şi emisiile de CO2 încep de la 3.9l/100km şi 104g/km la Mazda3 Sedan CD150 SKYACTIV-D, transmisie manuala SKYACTIV-MT in 6 trepte şi sisteme standard i-stop.

Bucuresti, 23.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *