Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Mazda lanseaza motorul turbo pe benzina odata cu noul CX-9

  • MazdaPrimul SKYACTIV-G turbo optimizat pentru performanță, eficiență și răspunsul oferit șoferului
  • Noul SUV de clasă medie trece într-o altă ligă; varianta cu șapte locuri va ajunge în SUA în primăvară

Mazda a dezvăluit astăzi, la Los Angeles Auto Show, un nou motor și un nou model. SKYACTIV-G 2.5T, prima unitate turbo pe benzină SKYACTIV-G, a fost lansată odată cu noua Mazda CX-9, un SUV de clasă medie, care va intra în vânzare începând cu primăvara anului viitor, în America de Nord.

SKYACTIV-G 2.5T este acum cel mai puternic motor din gama Mazda, producând până la 184kW (250 CP) și 420 Nm în versiunea din America de Nord. Bazat pe motorul SKYACTIV-G 2.5 aspirat, oferit cu Mazda CX-5 și Mazda6, noul propulsor turbo cu injecție directă oferă accelerație liniară și mai puternică, mai ales în regim de turații joase și medii, împreună cu un răspuns ideal oferit conducătorului. Având o cilindree corectă, ca toate motoarele SKYACTIV, mai degrabă decât una redusă, acesta depășește, de asemenea, probleme specifice ale motoarelor turbo, cum ar fi performanța lentă ("lag-ul turbo") și a consumului de carburant de multe ori dezamăgitor din lumea reală.

Principalele elemente ale acestuia includ Mazda Dynamic Pressure Turbo, prima turbină din lume care maximizează performanța prin variația nivelului de pulsații de evacuare în funcție de turația motorului. Sistemul răcit de recirculare a gazelor de eșapament (EGR), permite între timp motorului să mențină raportul ideal aer-carburant, oferind cantitatea optimă de oxigen necesară pentru arderea combustibilului – acest lucru întâmplându-se pe o gamă largă de putere.

Mazda CX-9

Motorul va alimenta inițial noua Mazda CX-9. Dezvoltat în primul rând pentru piața din America de Nord, SUV-ul de familie merge într-o ligă superioară, cu un interior premium spațios și confortabil, oferind spațiu pentru șapte pasageri, pe trei rânduri de scaune. La exterior, este dotat cu cea mai recentă ilustrare a filosofiei de design premiat KODO – Sufletul Mișcării. Și ca alte modele Mazda, a fost construită în jurul tehnologiei SKYACTIV, pentru a oferi o combinație fără compromisuri, de performanță și eficiență, împreună cu experiența de conducere specifică Mazda, Jinba Itai, inspirată de roadsterul emblematic MX-5. Noul CX-9 va fi, de asemenea, oferit cu sisteme avansate de siguranță Mazda, i-ACTIVSENSE și i-ACTIV AWD, așa cum își denumește producătorul sistemul inteligent de tracțiune integrală. Se așteaptă ca America de Nord să contabilizeze 80% din vânzările anuale de CX-9, preconizate la 50.000 de unități.

Bucuresti, 19.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *