free download 78 travel guides written by experts

Maximilian Günther încheie al treilea şi obţine un nou podium în a treia cursă din “ABB Formula E Race at Home Challenge”

Bucureşti/München. După ce a început sezonul cu două victorii consecutive, Maximilian Günther (Germania) a obţinut o nouă clasare pe podium în a treia etapă din “ABB Formula E Race at Home Challenge”. Pilotul BMW i Andretti Motorsport a încheiat al treilea pe circuitul virtual de la Monaco, acumulând 15 puncte care îl menţin lider al campionatului, cu un total de 65 de puncte. Alexander Sims (Marea Britanie) a încheiat al 12-lea. În cursa Challenge Grid, Kevin Siggy (Slovenia) – pilotul Team Redline – a obţinut prima victorie a sezonului cu BMW iFE.20. Asemenea lui Günther, el este liderul clasamentului piloţilor.

În calificările pentru cursa piloţilor din Formula E, Günther a ocupat locul al şaselea. Cu toate acestea, el a urcat imediat pe locul al treilea după un start plin de evenimente şi a reuşit să-şi păstreze poziţia până la final. De această dată, victoria i-a revenit lui Pascal Wehrlein (Germania, Mahindra).

Günther (65 de puncte) are un avans de 21 de puncte faţă de Wehrlein în clasamentul piloţilor. Calificările ar fi putut decurge mai bine pentru Sims, care nu a putut urca mai sus de locul al 20-lea. În cursă, el a recuperat multe locuri şi a încheiat pe poziţia a 12-a.

În cursa Challenge Grid, care include sim raceri şi invitaţi speciali, Siggy – pilotul Team Redline – a reuşit prima sa victorie a sezonului în culorile BMW i Andretti Motorsport. Plecat din pole position, el a gestionat superb cursa şi a obţinut o victorie confortabilă, mărindu-şi avansul la general în Challenge Grid. Asemenea lui Günther, acesta a fost al treilea podium în tot atâtea curse pentru Siggy, care a stabilit şi cel mai rapid tur al cursei. Charlie Martin (Marea Britanie) nu a reuşit să încheie manşa cu al doilea BMW iFE.20.

Munich (GER), 9th May 2020. ABB Formula E Race at Home Challenge, BMW i Andretti Motorsport, BMW iFE.20, sim racing, Monaco, Maximilian Günther

Declaraţii după etapa 3

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.20, loc în cursă: 3, clasamentul general: 65 puncte): “A fost o recuperare bună după locul al şaselea pe grilă. Cred că poziţia a treia este tot ce putea spera şi am acumulat puncte preţioase în clasamentul general. Calificările au fost departe de ideal. A fost foarte strâns şi cred că aş fi putut obţine pole position dacă nu făceam o eroare mică în turul respectiv. Am avut un start bun de cursă şi am recuperat trei locuri pe exteriorul primului viraj. Per ansamblu, a fost o zi bună.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.20, loc în cursă: 12, clasamentul general: 1 punct): “A fost distractiv. Din păcate, nu am reuşit să duc timpii pe tur din antrenamente şi în calificări, aşa că am plecat al 20-lea. Cu toate acestea, am avut un prim tur curat, fără ca maşină să sufere vreo daună, ceea ce ea fost foarte important. Ulterior în cursă, am avut un duel interesant cu Felipe Massa – a fost atractiv şi foarte obositor. În general, locul al 12-lea este un rezultat bun.”

Kevin Siggy (#28 BMW iFE.20, Team Redline, clasament în cursa Challenge Grid: 1, clasamentul general: 61 puncte): “Sunt foarte fericit pentru prima mea victorie a sezonului şi pentru mărirea avansului la general. Calificările au fost bune, dar am fost şi mai rapid în antrenamente. Aceste calificări cu un singur tur sunt foarte solicitante mental. Mereu pierzi puţin timp. Startul a însemnat apărarea poziţiei de lider şi supravieţuire în primele viraje. Acest lucru a funcţionat perfect şi apoi m-am distanţat de pluton.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *