Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Maximilian Günther încheie al doilea pentru BMW i Andretti Motorsport la Marrakesh

Bucureşti/Marrakesh. Maximilian Günther (Germania) a avut o evoluţie tactică foarte bună în Marrakesh E-Prix (Maroc) şi a încheiat pe locul al doilea în cea de-a cincea etapă din această stagiune a Campionatului FIA Formula E ABB. A fost a doua clasare în Top 3 pentru Günther alături de BMW i Andretti Motorsport, după ce pilotul #28 BMW iFE.20 a câştigat la Santiago (Chile).

El urcă pe locul al patrulea în clasamentul piloţilor, chiar în urma coechipierului Alexander Sims (Marea Britanie). Şi Sims a reuşit o cursă impresionantă, dar în cele din urmă a fost obligat să abandoneze de pe locul al cincilea chiar înainte de final. Momentan, BMW i Andretti Motorsport ocupă locul secund în clasamentul echipelor, cu 90 de puncte.

Günther a plecat de pe locul al doilea al grilei ca urmare a unei evoluţii solide în calificări. El a stabilit cel mai bun timp în sesiunea obişnuită a calificărilor, ceea ce i-a adus un punct în clasamentul piloţilor. În Super Pole, el a fost învins doar de António Félix da Costa (Portugalia, DS Techeetah), care a fost mai rapid cu 0,069 secunde. Günther a petrecut cea mai mare parte a fazei iniţiale a cursei, în care eficienţa şi gestiunea energiei au jucat un rol important, în disputa pentru şefia întrecerii.

Cel care avea că câştige cursa, Félix da Costa, s-a distanţat în ultima parte a întrecerii, în timp ce Günther a fost implicat într-o dispută spectaculoasă pentru locul al doilea cu Jean-Éric Vergne (Franţa, DS Techeetah). Günther a reuşit manevra de depăşire decisivă în ultimul tur.

Marrakesh (MAR), 29th February 2020. Marrakesh E-Prix, BMW i Andretti Motorsport, 2nd place driver in the race Maximilian Gunther (GER) No. 28 BMW iFE.20

Sims a luat startul de pe locul al optulea şi s-a concentrat pe economisirea unei cantităţi cât mai mari de energie în prima jumătate a cursei. Această strategie a dat roade în partea secundă când, la fel cum a făcut şi la Mexico City (Mexic), Sims a început să recupereze locuri în pluton, până pe poziţia a cincea.

Cu puţin înainte de final, un acroşaj cu Edoardo Mortara (Italia, Venturi) a a dus la ruperea unui braţ de la monopostul #27 BMW iFE.20. Sims a fost obligat să abandoneze în chiar ultimul tur.

Reacţii după Marrakesh E-Prix

Jens Marquardt (directorul BMW Group Motorsport): “Felicitări lui Maximilian Günther pentru cel de-al doilea podium din scurta lui carieră ca pilot BMW i Andretti Motorsport. BMW iFE.20 a făcut o impresie bună de-a lungul întregului weekend de la Marrakesh. Povestea s-a repetat şi în cursă. Maximilian şi echipa au avut o evoluţie tactică foarte matură, a folosit bine eficienţa trenului de rulare BMW i, iar locul secund este foarte meritat.
Duelul cu Jean-Éric Vergne din partea finală a fost deosebit! Din păcate, maşina lui Alexander Sims a suferit o problemă tehnică după contactul cu Edoardo Mortara, iar totul a fost chiar înainte de final. La acel moment era al cincilea după o cursă inteligentă. Este păcat că nu a obţinut câteva puncte. După cinci curse, recordul nostru pentru acest an este unul pozitiv. Felicitări lui António Félix da Costa pentru victorie!!

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.20, calificări: locul 2, cursă: locul 2): “Sunt foarte fericit pentru locul al doilea. Astăzi a fost despre gestionarea inteligentă a cursei. În prima jumătate a cursei, am fost capabil să-l urmăresc pe António pentru prima poziţie. În cele din urmă, el a fost ceva mai bun decât mine. Îl felicit pentru victorie.
Apoi am avut duelul cu Jean-Éric spre finalul cursei, în care, din fericire, am avut de câştigat graţie unei manevre de depăşire efectuată târziu.”

Flota BMW i

BMW i este “Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 6. Liderii flotei BMW i sunt două modele: BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, şi BMW i8 Coupé Safety Car. Flota BMW i include BMW i3s în rol de “Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW 530e în rol de “Maşină Medicală” (Medical Car).

Clasamente după etapa 5/14

Piloţi: 1. António Félix da Costa 67p; 2. Mitch Evans 56p; 3. Alexander Sims 46p; 4. Maximilian Günther 44p; 5. Lucas di Grassi 38p; 6. Stoffel Vandoorne 38p; 7. Edoardo Mortara 32p; 8. Jean-Éric Vergne 31p; 8. Oliver Rowland 30p; 10. Sam Bird 29p; 11. Sébastien Buemi 27p; 12. André Lotterer 25p; 13. Nyck de Vries 18p; 14. Pascal Wehrlein 14p; 15. Robin Frijns 10p; 16. James Calado 10p; 17. Daniel Abt 8p; 18. Jérôme d’Ambrosio 3p; 19. Felipe Massa 2p; 20. Brandon Hartley 2p.

Echipe: 1. DS Techeetah 98p; 2. BMW i Andretti Motorsport 90p; 3. Panasonic Jaguar Racing 66p; 4. Nissan e.Dams 57p; 5. Mercedes-Benz EQ Formula E Team 56p; 6. Audi Sport Abt Schaeffler 46p; 7. Envision Virgin Racing 39p; 8. RoKit Venturi Racing 34p; 9. TAG Heuer Porsche Formula E Team 25p; 10. Mahindra Racing 17p; 11. Geox Dragon 2p.

Ce urmează

Următoarea etapă din Sezonul 6 al Campionatului FIA Formula E ABB va avea loc la 4 aprilie 2020, la Roma (Italia).

Unde se vede Formula E

Sezonul 2019/2020 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmis în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *