PR Summit 2021

Mattel anunta extinderea retragerii de pe piata a jucariilor

Retragerea de pe piata a unui produs ca urmare a depistarii unui nivel nepermis de plumb Extinderea retragerii jucariilor cu magnet Noiembrie 2006

Mattel, Inc. a anuntat astazi decizia sa de retragerea voluntara de pe piata a unei jucarii din gama de produse turnate seria masini “CARS” (de tipul “Sarge”), fabricate in perioada mai 2007 – august 2007. Aceste jucarii au in componenta un nivel nepermis de plumb. Masinile retrase de pe piata reprezinta un numar total de 436.000 jucarii, 253.000 in SUA si 183.000 in afara SUA.
Retragerea de pe piata a jucariilor Sarge s-a produs ca urmare a investigatiilor repetate si a procedurilor de testare permanenta realizate de Mattel ca urmare a retragerii de pe piata a jucariilor Fisher-Price pe data de 1 August 2007. Jucaria a fost produsa de Early Light Industrial Co., Ltd (Early Light), una dintre locatiile de productie Mattel sub contract din China, care a subcontractat vopsirea unor componente ale jucariei unui alt agent, Hong Li Da (HLD), de asemenea din China. Cu toate ca agentului subcontractat pentru vopsirea produselor, HLD, i s-a solicitat sa utilizeze vopseaua furnizata direct de Early Light, acesta a incalcat standardele Mattel si a utilizat vopsea produsa de un tert furnizor neautorizat.

“Am pus in aplicare fara intarziere sistemul de verificare in trei puncte: In primul rand, am impus utilizarea exclusiva a vopselei produse de furnizori autorizati si am solicitat testarea fiecarui lot de vopsea la fiecare comerciant. Daca nu trece acest test, nu va fi utilizata. In doilea rand, am implementat un sistem de control riguros in cadrul procesului de productie la unitatile comerciantilor si am crescut numarul inspectiilor neanuntate. In al treilea rand, testam fiecare sesiune de produse finite pentru a asigura conformitatea jucariilor inainte ca acestea sa ajunga la consumatori. Am avut intrevederi cu comerciantii pentru a ne asigura ca inteleg procedurile noastre stricte precum si cerinta noastra expresa de a le respecta,” a declarat Jim Walter, Vice Presedinte Senior, Worldwide Quality Assurance, Mattel (Departamentul pentru Asigurarea Calitatii – Mattel).

In plus, Mattel a anuntat retragerea voluntara a jucariilor cu magnet fabricate in perioada ianuarie 2002 – 31 ianuarie 2007, inclusiv o serie de papusi, figurine, seturi de jucarii si accesorii care includ magneti puternici, de mici dimensiuni ce se pot desprinde. Operatiunea de retragere a fost extinsa in urma retragerii de catre Mattel a opt jucarii in luna noiembrie 2006 si s-a bazat pe o analiza detaliata interna a tuturor marcilor Mattel. Mattel retrage de pe piata in cadrul unei operatiuni de dimensiuni mondiale, 18,2 milioane de jucarii cu magnet (9,5 milioane in SUA); cu toate acestea, marea majoritate a jucariilor nu se mai afla in stadiul de comercializare en detail. Incepand cu luna ianuarie 2007, Mattel a implementat sisteme imbunatatite de fixare a magnetilor la toate marcile sale de jucarii.

,,Din noiembrie 2006 cand a avut loc retragerea de pe piata a jucariilor cu magnet, am implementat sisteme de fixare a unor magneti mai puternici care au beneficiat de o testare mai riguroasa. Am procedat cu precautie si am extins lista jucariilor cu magnet care au fost retrase de pe piata datorita eventualelor riscuri pe care le prezinta desprinderea magnetilor,” a declarat Walter.

,,Principala noastra preocupare o constituie siguranta copiilor si ne exprimam regretul sincer fata de toti consumatorii nostrii care ar putea fi afectati de aceasta problema,” a spus Robert A. Eckert, Presedinte si CEO, Mattel. ,,Procedurile Mattel sunt riguroase si vom continua sa actionam de o maniera vigilenta si fara compromisuri pentru asigurarea calitatii si sigurantei. Este regretabil atunci cand suntem nevoiti sa retragem produse de pe piata. Nu ezitam in a actiona rapid si eficient pentru a remedia orice situatie care apare cat mai repede de la momentul identificarii problemei in asa fel incat sa putem garanta siguranta produselor noastre si siguranta copiilor.”

Bucuresti, 15.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *