free download 78 travel guides written by experts

Matsushita Electric devine Panasonic Corporation

Începând de astăzi, 1 octombrie 2008, Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. a devenit Panasonic Corporation, iar simbolul său de la Bursa din New York s-a schimbat din MC în PC.  Schimbarea de nume a afectat şi unele din companiile din cadrul grupului care foloseau numele Matsushita sau National.  Împreună cu schimbarea numelui, Panasonic lucrează şi la transformarea mărcii National din Japonia în Panasonic, planificând să o finalizeze până la sfârşitul lunii martie 2010. Atunci când a fost înfiinţată în 1918, compania a fost cunoscută sub numele Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works, denumire care a fost schimbată în anul 1929 în Matsushita Electric Manufacturing Works. Compania a folosit numele Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. după transformarea sa în societate pe acţiuni în anul 1935.Deşi a folosit mărcile National şi Panasonic o lungă perioadă de timp, compania a decis în 2003 să poziţioneze Panasonic drept marca sa globală prin sloganul de marcă „Panasonic ideas for life.”

Odată cu această schimbare a numelui companiei şi unificarea mărcilor, compania şi-a reînnoit angajamentul de a reuni realizările acumulate prin cele trei nume diferite ale sale Matsushita, National şi Panasonic sub singurul nume Panasonic, pentru a intensifica valoarea mărcii sale. 

Panasonic Corporation va menţine şi va aplica în practică filosofia sa de management în întreaga lume.  Compania va moşteni şi va dezvolta mai departe cultura sa corporatistă cultivată de Matsushita Group.  Angajaţii Panasonic din întreaga lume îşi vor uni eforturile sub filosofia de management comună, urmărind împreună realizarea obiectivului comun de a face din Panasonic Corporation o companie excelentă la nivel global.

Osaka, Japonia, 01.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *