free download 78 travel guides written by experts

Saltele-online.ro: Materiale inovatoare pentru realizarea saltelelor de pat

Pe piata din Romania exista o oferta bogata de saltele realizate din material diverse. Totusi, foarte multe din acestea sunt de proasta calitate si pun in pericol sanatatea si chiar viata clientilor.

Salteaua nu trebuie sa fie un mediu prielnic pentru coloniile de acarieni ce sunt purtatoare de o multitudine de boli. Se stie ca in acele saltele netratate pot exista de la 1 milion pana la 10 milioane de astfel de vietati. Specialistii in saltele iti propun 3 tipuri de materiale textile utilizate pentru realizarea saltelelor, aducand in prim plan si beneficiile acestora:


– Husa de acoperire tip Bizalom, realizata dupa standardele germane, atesta ca textilul este realizat fara nici un agent chimic nociv, atat pentru om cat si pentru animale. Fibrele sunt tratate cu extract de plante, nepermitand larvelor de acarieni sa se dezvolte si mentinand curata si sanatoasa suprafata saltelei. Aceasta husa este detasabila (cu fermoar) si lavabila atat uscat cat si chimic. Aceasta tehnologie se bazeaza pe introducerea unor microcapsule in fibrele de material de pe suprafata acestor saltele, ce emit prin presare (prin greutatea propriului corp) substante si arome menite sa mentina consistenta materialului fara sa dauneze catusi de putin aspectului sau modului in care te simti pe saltea
– Husa de acoperire a saltelei realizata din textil Chablise cu tratare Argentum asigura o protectie foarte buna datorita tratamentului Argentum, ce include in fibrele textile microcapsule ce emit ioni de argint, un sistem foarte bun impotriva acarienilor si a microorganismelor ce impiedica declansarea de reactii alergice. Argintul a fost folosit inca din antichitate pentru caracteristicile sale antiseptice si antimicrobiene. Capsulele din fibra de textil au o medie de viata de 20 ani sau 40-60 spalari repetate a husei.
– Fibra TENCEL este considerata cea mai buna inovatie din domeniu din ultimii 50 ani. Fibra este moale, creand o senzatie naturala de lux, ceea ce face sa fie o solutie ideala pentru persoanele cu problem de piele.  Firele de TENCEL nu retin murdaria si nu permit acarienilor sa se dezvolte. Fibra este voluminoasa si extrem de placuta in contact cu pielea. Fibra de TENCEL este creata dintr-o multitudine de fibre minuscule tinute laolalta, se aeriseste foarte rapid si bine, absoarde rapid umezeala fara sa ai senzatia cand o atingi ca este uda, dar o si disipeaza foarte rapid, aerisind foarte bine salteaua.

Husa de acoperire  a saltelei poate fi realizata din bumbac, fibre de rezistenta, elastan sau alte materiale. Cand decideti achizitionarea unei saltele luati in considerare ca husa sa fie moale, placuta la atingere, sa nu fie un mediu prielnic microbilor si acarienilor si sa permita o aerisire adecvata.

Sursa: www.saltele-online.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *