free download 78 travel guides written by experts

Matei Ioachimescu si Horia Maxim marti, la Sala Radio

Orchestrele si Corurile Radio va invita marti, 25 ianuarie, ora 19.00, la recitalul de flaut si pian sustinut de Matei Ioachimescu si Horia Maxim la Sala Radio. Cei doi solisti vor intepreta Sonata „Undine” de Carl Reinecke, Balada de Frank Martin si doua sonate de Cristian Lolea, respectiv Cesar Frank.

Matei Ioachimescu incepe studiul pianului la varsta de cinici ani, iar flautul il descopera noua ani mai tarziu, la liveul de muzica „George Enescu” din Bucuresti. Isi continua studiile un an la Conservatorul din Bucuresti sub indreumarea profesorului Vrigil Francu, pentru ca in 1998 sa fie admis la Hochschule fur Musik und darstellende Kunst din Viena, la clasa de solistica a profesoarei Barbara Gisler Haase. Asista la cursuri de maiestrie cu Wolfgang Schulz, Heidi Peter Indermuehle, Aurele Nicolet si Renate Armin Greiss.

Matei Iochimescu este „Magister Artium” al Universitatii din Viena si laureat al mai multor premii si burse din Romania si Austria. Din 2003, este solist al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti, Internationale Donau Philarmonie, Salonorchester Alt Wien si Spirit of Vienna Ensemble. Este profesor invitat al „Up Bow Summer Academy” din Viena si al cursurilor de maiestrie din Bistrita.

Horia Maxim este considerat a fi unul dintre cei mai buni pianisti ai generatiei sale, abordand un repertoriu vast atat ca solist concertist – colaborator al majoritatii orchestrelor simfonice din Romania, cat si in diferite ansambluri camerale.

Maiestria sa interpretativa a fost apreciata in recitalurile si concertele sustinute in importante sali de concert din Germania, Austria, Italia, Spania, Argentina si Japonia. Laureat al multor concursuri nationale si internationale, Horia Maxim a realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, interpretand, printre altele, un numar semnificativ de lucrari in prima auditie.

In paralel cu activitatea solistica, Horia Maxim este profesor titular la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti; in aceasta calitate fiind invitat in dese ocazii in juriile unor importante concursuri nationale si internationale.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 24.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *