free download 78 travel guides written by experts

Măsurile imediate pe care le aplică Autoritatea pentru Digitalizarea României în această perioadă, în scopul prevenirii propagării infecției cu Coronavirus (COVID-19)

Stimați jurnaliști,

Vă comunicăm măsurile imediate pe care le aplică instituția noastră în această perioadă, în scopul prevenirii propagării infecției cu Coronavirus (COVID-19), în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (din Hotărârea nr. 6/09.03.2020):

1. Începând cu data de 13 martie 2020, procedura de primire și eliberare a autorizațiilor pentru transportul internațional de marfă se va efectua doar prin sistem de curierat. Recomandăm operatorilor de transport ca pentru primirea autorizațiilor necesare efectuării transporturilor să acceseze portalul SAET și să selecteze ca mod de preluare “curier”, apoi să plaseze comanda pentru preluarea plicurilor la firma de curierat preferată.
Comanda va avea ca expeditor ADR, iar destinatarul va fi persoana juridică (denumirea firmei pentru care se preiau autorizațiile). Pentru returnarea autorizatiilor, operatorii pot opta pentru trimiterea acestora la sediul ADR prin firmă de curierat, sau prin Poșta Română.

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei logo

Precizăm că procedura de alocare a autorizației prin curier nu se modifică. Autorizațiile se alocă iar plicurile se pregătesc după ce operatorul de transport a transmis dovada plății prin e-mail la adresa: autorizatii@e-licitatie.ro, SAET reținând temporar în custodie ștampila dreptunghiulară folosită la personalizarea autorizațiilor.

2. Începând cu data de 13 martie 2020, pentru utilizatorii SEAP, solicitările de orice natură se vor soluționa numai online, astfel:
– Cererile de înregistrare, reînnoire, recuperare a certificatului digital sau diverse adrese se vor transmite prin intermediul e-mailului contact.companii@e-licitatie.ro, contact.autoritati@e-licitatie.ro sau prin intermediul solicitărilor de sistem disponibile după autentificare în secțiunea Solicitări către SEAP.
– Pentru achiziționarea serviciilor precum poziții de catalog, participări preplătite, notificări la evenimentele procedurii, notificări pe criterii de interes, servicii web, plata se va realiza prin virament bancar sau prin SEAP – plată securizată cu cardul bancar – în secțiunea disponibilă după logarea în sistem.
– Plata recuperării certificatului digital se va realiza doar prin virament bancar.
– Pentru cei care aleg ca modalitate de plată viramentul bancar, dovada plății împreună cu cererile de atribuire a serviciilor preplătite se vor transmite la adresa de e-mail plata@e-licitatie.ro.
– Asistența tehnică în utilizarea SEAP se va realiza doar telefonic, prin intermediul e-mailului sau a solicitărilor transmise prin sistem.

3. Pentru achitarea taxelor/impozitelor, ADR îi invită pe cetățeni să acceseze cu încredere site-ul ghiseul.ro. Reamintim că se aplică o reducere de 10% persoanelor care se achită de aceste plăți până la sfârșitul lunii martie.

Vă mulțumim pentru cooperare.

Biroul de comunicare al Autorității pentru Digitalizarea României

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *