Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017

Premieră pentru noile MINI One Countryman şi MINI One D Countryman – toate modelele MINI cu design îmbunătăţit al instrumentelor din cockpit, afişare mai precisă a nivelului de combustibil şi sistem de control nou pentru MINI Driving Modes şi MINI Head-Up-Display

Bucureşti/München. Varietatea de modele pentru noul MINI Countryman este extinsă din luna iulie prin adăugarea a două noi versiuni entry-level, ce dispun de motorizare pe benzină, respectiv diesel. În paralele cu premiera noilor MINI One Countryman şi MINI One D Countryman, începând cu vara 2017 MINI extinde gama de dotări noi pentru modelele sale.

Modificările au fost aduse conceptului de afişare şi operare, precum şi gamei de echipamente opţionale. Toate modelele MINI actuale dispun de instrumente de cockpit ce au fost dezvoltate suplimentar, cu un nou design pentru noapte şi o afişare a nivelului de combustibil care oferă mai multă precizie. Operarea MINI Driving Modes (modurile MINI de condus) şi MINI Head-Up-Display sunt şi ele îmbunătăţite. O altă dotare suplimentară pentru MINI Cabriolet este pachetul Always Open.

Actualizare modele MINI, vara 2017

MINI Countryman: noi variante entry-level de motorizări

Portofoliul de motorizări pentru MINI Countryman se extinde din luna iulie 2017 prin adăugare unui nou motor pe benzină şi a unuia diesel. Cu noile variante de motorizare, cel mai mare şi mai versatil MINI îşi subliniază calităţile în ceea ce priveşte în special eficienţa. Fiecare dintre motoarele noi are trei cilindri şi o capacitate de 1,5 litri. Propulsoarele aparţin celei mai recente generaţii de motoare a BMW Group, caracterizată de design cu masa optimizată, tehnologie MINI TwinPower Turbo de ultimă oră şi un nivel foarte ridicat al eficienţei interne.

Motorul pe benzină de la noul MINI One Countryman combină supraalimentarea şi injecţia directă pe benzină cu control variabil al arborelui cu came (double VANOS). Carcasa turbinei este integrată în colectorul de evacuare răcit cu apă, fiind astfel poziţionată în apropierea camerelor de combustie. Un arbore de contrabalansare din oţel forjat optimizează răspunsul la vibraţii şi astfel funcţionarea liniară a motorului cu trei cilindri. Noul MINI One Countryman dispune de o putere maximă de 75 kW/102 CP şi un cuplu maxim de 180 Nm disponibil între 1.250 şi 3.800 rpm. Cu transmisia standard – manuală, cu şase trepte -, accelerează de la 0 la 100 km/h în 11,8 secunde, acelaşi sprint fiind parcurs în 12,2 secunde în cazul echipării cu transmisia Steptronic cu şase trepte. Viteza maximă este de 180 km/h în ambele cazuri. Atât cu transmisia manuală, cât şi cu cea Steptronic, consumul mediu mixt al noului MINI One Countryman este de 5,8-5,5 l/100 km. Nivelul emisiilor CO2 este de 133-126 g/km (date în ciclul de testare NEDC, depind în funcţie de formatul anvelopelor alese).

Turbocompresorul cu geometrie variabilă a admisiei şi injecţia directă common-rail, cu injectoare cu supapă magnet care generează o presiune maximă de 2.000 bar, asigură că motorul noului MINI One D Countryman un set de soluţii tehnologice complet. Puterea maximă este de 85 kW/116 CP, în timp ce cuplul maxim de 270 Nm este disponibil pe un interval al turaţiilor între 1.750 şi 2.250 rpm. Noul MINI One D Countryman sprintează în 10,9 secunde de la 0 la 100 km/h, atinge o viteză maximă de 190 km/h şi are un consum mediu mixt de 4,3-4,1 l/100 km. Nivelul emisiilor CO2 este de 114-109 g/km (date în ciclul de testare NEDC, depind în funcţie de formatul anvelopelor alese).

Afişare nouă în cockpit: design nocturn în alb, afişare cu mai mare precizie a nivelului combustibilului

Din iulie 2017, instrumentele de cockpit de pe coloana de direcţie a tuturor modelelor MINI actuale oferă capacitate de citire optimizată şi afişare grafică îmbunătăţită. În designul de noapte, numerele şi cifrele apar în alb faţă de portocaliul anterior. Această nouă schemă coloristică se aplică şi la Head-Up-Display atunci când este întuneric. Setarea individuală de înălţime pentru Head-Up Display va fi memorată în viitor în profilul personal de pe cheia automobilului, la fel ca şi setările pentru oglinzile retrovizoare şi scaunele ajustabile electric.

Noua afişare a nivelului combustibilului în partea dreaptă a panoului de instrumente reprezintă o apariţie îmbunătăţită calitativă şi o afişare mai precisă. Aceasta face ca citirea nivelului de combustibil să fie mai uşoară.

Operare nouă pentru MINI Driving Modes şi MINI Head-Up-Display

Operarea MINI Driving Modes (modurilor MINI de condus) – facilitate opţională – pentru reglajul individual al automobilului este modificată la toate modelele MINI actuale din iulie 2017. Schimbarea de la reglajul standard la modul SPORT sau modul GREEN va fi activată prin intermediul unui comutator creat în stilul MINI specific şi poziţionat sub unitatea de control a aerului condiţionat. Cu începere din iulie 2017, un element de meniu separat va fi disponibil în sistemul de operare MINI pentru activarea MINI Head-Up Display opţional.

Noi opţiuni de echipamente: asistent de alertare şi pachet Always Open

Din iulie 2017, asistentul de alertare este disponibil pentru MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet, asigurând siguranţă suplimentară de-a lungul călătoriilor mai lungi cu aceste modele. Acest sistem face parte din Radio MINI Visual Boost sau sistemul de navigaţie şi analizează continuu stilul de condus. Dacă distanţa parcursă sau comportamentul conducătorului indică faptul că persoana de al volan şi-ar putea pierde concentrarea, sistemul încurajează conducătorul să facă o pauză – în stilul MINI caracteristic printr-o grafică pe ecranul instrumentului central şi sugestia “Tea Time”.

Plăcerea condusului decapotabil în MINI Cabriolet poate fi îmbunătăţită suplimentar prin pachetul Always Open – la timp pentru vara 2017. Acesta include Comfort Access, scaune ce pot fi încălzite pentru conducător şi pasagerul din faţă, un deflector de vânt care reduce turbulenţele de aer în timpul condusului decapotabil şi Always Open Timer, care înregistrează şi afişează timpul petrecut cu acoperişul strâns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *