Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

MasterCard incheie un parteneriat pe termen lung cu SOS Satele Copiilor Romania,

pentru includerea educatiei financiare in programele organizatiei

MasterCard și SOS Satele Copiilor România au încheiat un parteneriat pe termen lung pentru susţinerea programului Hope for Youth, cu scopul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor din programele asociației.

Hope for Youth reprezintă o parte esențială din planul SOS pentru îngrijirea copiilor, oferindu-le acestora multiple oportunități de dezvoltare pentru integrarea lor cu succes în societate.

MasterCard va furniza materiale și suport informațional pentru susținerea educației financiare în cadrul programului Hope for Youth. Astfel, compania va derula sesiuni de training pentru consultanții ONG-ului și va oferi materiale de suport special adaptate fiecărei categorii de vârstă. Acestea vor reprezenta baza de dezvoltare a abilităților financiare pentru copiii din organizație. Un număr de 105 copii, cu vârste între 13 și 18 ani, din toate cele trei programe ale SOS, din București, Sibiu și Bacău, vor beneficia, în urma parteneriatului de programul de educație financiară.

Georgia Baltag, Marketing Manager pentru România, MasterCard, a declarat: “MasterCard se preocupă constant de creșterea gradului de educație financiară, atât prin campanii proprii de educare, cât și prin susținerea unor proiecte în această zonă, cu rolul de a ridica nivelul incluziunii financiare. Sperăm ca prin parteneriatul cu SOS Satele Copiilor România să le putem oferi copiilor dezavantajați social o şansă în plus de a-și atinge potențialul și de a deveni generația viitoare de oameni inovativi, dinamici și responsabili, de care avem nevoie.”

Carmen Brumă, Manager Comunicare și Strângere de Fonduri, SOS Satele Copiilor România, a adăugat: “În mod normal, educația începe și se continuă în cadrul familiei, inclusiv cea financiară. Copiii din SOS au nevoie de sprijin pe toate palierele vieții deoarece ei au pierdut susținerea și grija familiilor biologice. Hope for Youth ne dă încredere că vom reuși să contribuim la pregătirea pentru viață a acestor copii și că se vor descurca mai bine atunci când va veni momentul să funcționeze în societate, ca tineri adulți. Suntem recunoscători MasterCard pentru implicarea în viața și nevoile copiilor noștri.”

Hope for Youth vizează dezvoltarea atitudinilor, comportamentului și aptitudinilor necesare tinerilor pentru a-și construi propriul viitor și a se integra cu succes în societate. El oferă tinerilor o varietate de oportunități prin intermediul cărora aceștia își pot dezvolta personalitatea și se pot pregăti pentru o viață independentă. Programul include componente educaționale, de consiliere și de pregătire.

Parteneriatul cu SOS Satele Copiilor face parte din strategia MasterCard de a susține inițiative globale și locale, ce au ca obiectiv creșterea gradului de incluziune, prin facilitarea accesului la educație.

Bucuresti, 17.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *