free download 78 travel guides written by experts

Masina de talie mica, tehnologie de talie mare: mai mult confort decat niciodata

› De nepreţuit: sisteme ultramoderne de asistenţă MQB pentru siguranţă şi confort
› Bine temperat: noul sistem de aer condiţionat pentru noua ŠKODA Fabia

Călătoriile cu noua ŠKODA Fabia sunt mai confortabile ca niciodată. Pe baza tehnologiei moderne MQB, în acest automobil mic şi-au găsit locul numeroase funcţii care contribuie la îmbunătăţirea confortului – funcţii care în trecut erau specifice doar autovehiculelor din segmentele superioare, în cel mai bun caz. Pentru noua ŠKODA Fabia este disponibilă o gamă largă de noi sisteme de asistenţă pentru confort. În plus, noul şasiu al maşinii şi ecartamentul mărit contribuie la sporirea semnificativă a confortului la rulare.

Sistemul de blocare şi pornire automată KESSY (Keyless Entry Start and Exit SYstem) reprezintă o noutate la ŠKODA Fabia. Puteţi deschide şi închide automobilul fără a avea cheia în mână. Unitatea de control KESSY va recunoaşte cheia automobilului pe o rază de 1,5 metri. Atunci când șoferul atinge mânerul uşii sau al portbagajului, automobilul se deblochează automat. Motorul va porni la o simplă apăsare de buton. Pentru a bloca automobilul trebuie doar să atingeţi senzorul de pe mânerul uşii şoferului.

Noua Fabia este primul model ŠKODA prevăzut cu funcţia Easy Start. Funcţia Easy Start combină controlul telecomandat al sistemului centralizat de blocare cu cheie de tip briceag, cu pornirea cu ajutorul unui buton.

Senzorii pentru parcare faţă şi spate sunt disponibili pentru prima dată ca dotare opţională la ŠKODA Fabia şi Fabia Combi. La versiunea anterioară Fabia, această funcţie era oferită doar pentru spatele automobilului. Acest sistem asistă şoferul la parcare, semnalul auditiv avertizând atunci când distanţa – în faţă sau în spate – faţă de un obstacol sau un alt autovehicul este insuficientă; cu cât obstacolul este mai aproape, cu atât frecvenţa de repetare a semnalului este mai mare. Atunci când distanţa este mai mică de 30 cm, se va activa un semnal sonor continuu. Un autovehicul Fabia echipat cu sistemul de infotainment Swing sau Bolero va afişa de asemenea şi semnale vizuale.

Rain-Light Assistant (funcţia de asistenţă pentru lumini şi ploaie) reprezintă de asemenea o premieră pentru Fabia şi este prevăzut cu senzori pentru detectarea ploii şi a luminii. Senzorul de ploaie va porni şi opri automat ștergătoarele şi va regla frecvenţa acestora în funcţie de intensitatea ploii. Nivelul de sensibilitate poate fi controlat manual cu ajutorul unui comutator. Senzorul de lumină pornește automat luminile de întâlnire atunci când lumina exterioară scade sub un anumit prag, da ce ex. la apus sau la intrarea într-un tunel. Funcţia de asistenţă pentru lumini şi ploaie are modurile de operare „Lumină pentru Tunel” (Tunnel Light), „Sosirea Acasă” (Coming Home) şi „Plecarea de Acasă” (Leaving Home), care îmbunătățesc siguranţa activă şi sporesc confortul.

În plus faţă de senzorul de ploaie / lumină, noua ŠKODA Fabia oferă şi o opţiune mai simplă pentru aprinderea şi stingerea farurilor – noul sistem Easy Light Assistant (asistenţă pentru lumini). Acesta oferă aceleaşi funcţii ca şi senzorul de lumină.

Noul plafon panoramic vitrat pentru un iluminat ambiental plăcut în interiorul automobilului este disponibil ca dotare opţională pentru ambele versiuni de caroserie. Cu dimensiunea de 1.576 mm × 1.090 mm (Combi: 1.834 mm × 1.090 mm) şi o suprafață transparentă de 1.072 mm × 760 mm (Combi: 1.135 mm × 760 mm), plafonul vitrat permite inundarea interiorului în lumină şi asigură o vedere neobstrucţionată a cerului pentru pasageri.

Mai mult confort cu un sistem de aer condiţionat de ultimă generaţie

Noua Fabia este dotată cu un sistem de aer condiţionat de ultimă generaţie, cu o unitate de control bazată pe tehnologia MQB. Sunt disponibile atât sistemul de aer condiţionat cu control manual, cât şi sistemul de climatizare Climatronic, cu control complet automat. Tehnologia modernă garantează temperatura dorită în interiorul automobilului şi condiţii climatice optime, indiferent de condiţiile meteo şi de trafic. Acest lucru îmbunătăţeşte considerabil confortul pasagerilor.

Cele mai înalte standarde de confort sunt întrunite cu ajutorul ultimei generaţii de sistem de climatizare Climatronic, complet automat şi cu control electronic. Comparativ cu tehnologia folosită la versiunile anterioare ale modelului Fabia, acest nou sistem Climatronic este mult mai eficient. Controlul electronic detectează cele mai importante influenţe şi variabile ca de ex. intensitatea soarelui şi temperatura exterioară, şi în funcţie de acestea reglează automat fluxul de aer rece. Sistemul Climatronic nu doar reglează temperatura aerului, ci şi intensitatea şi direcţia fluxului de aer.

Condiţiile climatice din interiorul automobilului Fabia nu sunt analizate doar de senzori de soare şi temperatură, ci şi, pentru prima dată, de un senzor special de umiditate aflat la baza oglinzii retrovizoare interioare. Nivelul ideal de umiditate din interiorul vehiculului este garantat în permanenţă, ceea ce, printre altele, reduce semnificativ sau chiar împiedică aburirea geamurilor. Mulțumită acestui senzor de umiditate, este posibil reglajul corespunzător al compresorului sistemului de aer condiţionat. Sistemul Climatronic va opri automat compresorul atunci când este cazul, contribuind astfel la economisirea carburantului.

Mladá Boleslav/Paris / Bucuresti, 02.10.2014
{mosloadposition user9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *