free download 78 travel guides written by experts

Masa rotunda pe tema petrolului

si a gazelor naturale, organizata de Pachiu si Asociatii, Energy Policy Group si PwC Romania

Casa de avocatură Pachiu și Asociații împreună cu think-tank-ul Energy Policy Group (EPG) și PwC România au organizat joi, 12 iunie, o masă rotundă pe tema Este necesară schimbarea legislației românești în domeniul petrolului și gazelor?, care a avut loc la Hotel Epoque din București. Evenimentul, aflat deja la a treia ediție, a fost dedicat experților din sectorul Oil & Gas și s-a bucurat de participarea la nivel înalt a reprezentanților Guvernului și autorității de reglementare (ANRM), a companiilor reprezentative din sectorul upstream, a asociațiilor din domeniu și a analiștilor specializați. Masa rotundă s-a desfășurat în două panel-uri succesive, moderate de Laurențiu Pachiu (Managing Partner, Pachiu și Asociații) și de Vasile Iuga (Managing Partner, PwC South East Europe).

Tema centrală a evenimentului – necesitatea modernizării și adaptării legislației petroliere la noile provocări din industria extractivă – a fost completată de o discuție pe marginea principiilor și obiectivelor care ar trebui să definească viitorului regim al redevențelor și de o analiză a impactului recentelor modificări fiscale asupra industriei.

Discuțiile primului panel s-au concentrat pe problema accesului la teren și a necesității simplificării proceselor de avizare, chestiuni de natură să conducă la îngreunarea considerabilă a operațiunilor de prospectare,precum și la întreruperi și întârzieri în realizarea investițiilor.

Au fost făcute propuneri de întărire a autorităților de reglementare, condiție obligatorie pentru ca agențiile statului să devină reali parteneri contractuali pentru companiile implicate în sectorul energetic. De asemenea, dialogul dintre industrie și autorități (centrale și locale) necesită coerență și eficiență

În cel de-al doilea panel s-a discutat despre diversele sisteme de impozitare practicate în industria producătoare de petrol și gaze la nivel internațional. În România, care este un producător de talie mică, cu grad ridicat de epuizare a zăcămintelor și costuri mari de operare, se impune încurajarea investițiilor în zăcămintele mature și cele offshore printr-un cadru fiscal stabil și stimulativ. De asemenea, a fost discutată necesitatea ca în definirea unui regim fiscal să se țină cont și de tipul de resurse energetice de care o țară dispune – onshore/offshore, convenționale/neconvenționale, zăcăminte noi/mature.

Pachiu si Asociații este o firma specializată în domeniul avocaturii de business, acordând o atenție specială domeniului energiei. EPG este un think-tank specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est și a bazinului Marii Negre. PwC România este o firmă integrată care oferă o gamă completă de servicii profesionale companiilor locale și multinaționale, precum și instituțiilor publice: audit financiar, consultanță în afaceri și management, consultanță fiscală și juridică.

Bucuresti, 19.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *