free download 78 travel guides written by experts

Martienii depasesc “Incercarea” la !MPRO 3, festivalul national de improvizatie

Sâmbătă, 26 septembrie, ora 20:00, la Teatrul Național București, sala Media, trupa de improvizație Marțienii va pune în scenă “Încercarea” – un spectacol în premiera, creație originală a trupei. Spectacolul este unul de tip “longform”, în care personajele definite la început trec prin mai multe experiențe împreună, iar intervenția publicului este esențială pentru stabilirea direcției în care scenele vor merge.

“Încercarea” este un format de improvizație gândit de Martienii special pentru ediția a treia a Festivalului Național de Improvizație, !MPRO. In cadrul celor 40 de minute avute la dispoziție, 5 improvizatori creează 5 personaje pe loc, pe scenă. În tot acest peisaj, publicul are câteva roluri decisive: în primul rând, el definește spațiul unde personajele vor interacționa, se vor iubi sau urî, își vor mărturisi visurile, temerile și dorințele. Până când, la un moment dat, după ce le va cunoaște suficient de bine, tot publicul va hotărî o încercare care va trebui depășită de toate cele 5 personaje. Viața lor va fi în pericol, fie că va fi vorba de apă sau foc, de o epidemie sau de un atac extraterestru. Vor suferi împreună, se vor lupta, vor conlucra, iar finalul… va fi trăit împreună, public și improvizatori!

Cei care doresc să participe la Încercarea pot achizitiona bilete de pe bilet.ro – //www.bilet.ro/event.php?id=5276.

Trupa Marțienii s-a format din cursanți Improvisneyland, oameni cu meserii diferite în viața lor profesională, dar cu o mare pasiune pentru improvizație. Și pentru că ei au repetat întotdeauna în zilele de marți, numele trupei a venit de la sine: Marțienii. Cei 5 improvizatori sunt: Anca Amariei, Lidia Gănțoi, Mădălina Săvulescu, Bogdan Lazăr, Ciprian Stănescu, iar ei formează trupa alături de Cristi Roșu (trainer) și Iuliana Vasile (artist grafic). Misiunea Marțienilor este să aducă zâmbete pe chipurile celor din jur. Conceptul lor de spectacol este de regulă caritabil. Le place să sprijine fapte bune, cauze sociale, orice inițiativă menită să aducă o rază de soare în orice poveste mai întunecată.

A treia editie a Festivalului National de Improvizatie va fi găzduită între 24 -27 septembrie de Teatrul Național București. Peste 70 de actori vor urca pe scena Sălii Media și vor juca cele mai inovative spectacole de teatru de improvizație. Timp de 4 zile spectatorii vor putea vedea cum iau naștere sub ochii lor 15 spectacole muzicale, poliþiste, pe întuneric, în limbi străine, în opt, în doi sau chiar solo. Pentru cei curioși să experimenteze arta improvizației, IMPRO a pregătit anul acesta 10 workshop-uri susținute de traineri cu peste 25 de ani de experiență, care vin pentru prima oară în România, din SUA, Israel, Irlanda și Belgia. Workshopurile vor avea loc de joi până duminică la TNB și UNATC. Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe improfest.ro.

Mai multe despre Martienii aici: https://www.facebook.com/martienii.impro.

Bucuresti, 14.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *