free download 78 travel guides written by experts

Marți, 21 aprilie, la TVR 3

Ora 14.00 – „Căsuța cu povești” – reluare „Rățușca cea urâtă” – prima parte

Ora 14.05 – reluare „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, de Matei Vișniec, spectacol preluat de la „Teatrul Țăndarică”

Ora 15.10 – reluare „Shakespearia, țara lui Will” – „Romeo și Julieta”

Ora 20.00 – „Căsuța cu povești” – „Rățușca cea urâtă” – a doua parte

Ora 20.05 – „Matca”, de Marin Sorescu/ Adaptarea și regia artistică: Dinu Cernescu

În distribuție: Leopoldina Bălănuță, Vasile NIțulescu, Mitică Popescu
Redactor: Marina Spalas/ Scenografia: arh. Teodora Dinulescu/ Operator șef: George Grigorescu

Matca, TVR 3

Piesa „Matca“ a fost publicată în revista „Teatrul“, nr. 9/septembrie 1973, apoi în volumul „Setea muntelui de sare“, apărut în 1974, la Editura Cartea Românească.

Premiera absolută a piesei a avut loc la 15 octombrie 1974, în Elveția, pe scena companiei Le Nouveau Theatre de Poche din Geneva. În aceeași lună, piesa este montată la Teatrul Mic din București, în regia lui Dinu Cernescu.

Izolaţi de restul lumii prin furia dezlănţuită a apelor, Irina şi tatăl ei, discută despre viaţă şi moarte. Irina mai aduce în viață un om – copilul ei, viaţă din care pleacă tatăl ei – Moşul. În cele din urmă, copilul Irinei, deasupra apelor dezlănţuite, preluat de multe mâini, simbolice mâini, continuă viaţa întreruptă pentru moment de o rătăcire a naturii.

Ora 21.35 – „Shakespearia, ţara lui Will”- În perioada 20 – 26 aprilie vă propunem Săptămâna Shakespeare la TVR 3: Shakesperia, țara lui Will – 11 episoade din seria dedicată spectacolelor montate pe texte de William Shakespeare. Programul este realizat de Casa de Producţie TVR în parteneriat cu British Council, în 2016, în cadrul programului „Shakespeare Lives”

Shakespearia, țara lui Will TVR

Regele Lear” – Alături de imagini din spectacolul realizat de Dragoş Galgoţiu la Teatrul Bulandra în 1999, ne reîntâlnim cu Alexandru Darie, Maia Morgenstern, Marian Râlea, Victor Rebengiuc si Mariana Mihuţ.

Richard” – Episodul se referă la spectacolele „Richard II” și „Richard III”. Cuprinde imagini de arhivă din spectacolul montat de Ion Şahighian la Teatrul Nottara în 1961, alături de care putem revedea secvenţe din spectacolul realizat de Silviu Purcărete, tot la Teatrul Nottara, dar în anul 1983. Teatrul TV este prezent cu secvenţe din spectacolul regizat de Ion Barna în 1969, o realizare excepţională cu Olga Tudorache și Ion Marinescu. Se alătură Doina Levinţa, Oana Pellea, Marius Stănescu și Mihai Măniuţiu cu imagini din spectacolul său de la Odeon, din 1993.

URMEAZĂ:
Miercuri, 22 aprilie:
• „Leonce și Lena”, de Georg Buchner / Un spectacol de Gábor Tompa
• „Shakespearia, țara lui Will” – „Cymbeline”

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István.

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *