free download 78 travel guides written by experts

Marrakesh ePrix s-a încheiat fără puncte pentru Félix da Costa şi Frijns

Bucureşti/München, 14 noiembrie 2016. Echipa MS Amlin Andretti a reuşit evoluţii bune, dar care nu au fost recompensate cu puncte în Marrakesh ePrix din Maroc, a doua etapă a sezonului 2016/2017 din Campionatul FIA Formula E.

Robin Frijns (Olanda) s-a clasat pe locul al 11-lea, în timp ce pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia) şi-a încheiat cursa timpuriu ca urmare a unei probleme de sistem la primul dintre cele două şasiuri ATEC-002.

Calificări

Cele două monoposturi MS Amlin Andretti au luat startul unul de lângă altul, de pe cea de-a cincea linie a grilei de start. Frijns, care a concurat în cel de-al patrulea grup al calificărilor, a înregistrat un timp de 1:21,912 şi a ocupat locul al nouălea, în timp ce Félix da Costa, care a fost în primul grup, a parcurs turul în 1:22,073 şi a fost al zecelea.

Cursă

Rezultatul din Marrakesh ePrix, prima etapă a Campionatului FIA Formula E ce a avut loc în Africa, nu a confirmat, din păcate, speranţele echipei. La start, cei doi piloţi au rulat împreună, după care Félix da Costa a reuşit să-şi depăşească coechipierul în bătălia pentru locul al nouălea. Pilotul portughez a gestionat bine energia şi a evolua încurajator, fiind într-o poziţie care să-l plaseze în Top 6, doar că a fost obligat să oprească pe circuit. În ciuda faptului că a reuşit să repornească după o oarecare întârziere, echipa a fost obligată să schimbe maşinile în turul 12 din totalul de 33 de tururi, mult prea devreme pentru a avea o şansă realistă de a ajunge la final – Marrakesh ePrix a fost cel mai lung din istoria Formula E. Ulterior, obiectivul lui Félix da Costa a fost să câştige punctul bonus pentru cel mai rapid tur, dar a fost depăşit de un alt sportiv chiar înainte de final.

Cursa lui Frijns s-a încheiat la limita zonei ce aduce puncte. După ce a fost depăşit de coechipierul său, el a fost devansat şi de Lucas di Grassi (Brazilia) şi Nick Heidfeld (Germania) în turul 5, astfel că a ajuns al 12-lea. După pit stopul efectuat în turul 18, el a revenit pe circuit pe acelaşi loc. A urcat un loc, pe poziţia a 11-a, unde a rămas până la final. Victoria i-a revenit lui Sébastien Buemi (Elveţia).

Flota de automobile BMW i

Pentru cel de-al treilea sezon, BMW i îşi menţine statutul de “Official Vehicle Partner” pentru Campionatul FIA Formula E. BMW i8 va continua să fie Sfaety Car eficient şi foarte performant în Formula E. Acelaşi lucru este valabil şi pentru BMW i3, care îndeplineşte rolul de “Medical Car” şi “Race Director Car”, dar şi pentru BMW X5 xDrive40e, care are funcţia de “Rescue Car” sau “Extrication Car”.

Ce urmează

A treia cursă din Campionatul FIA Formula E este programată la 18 februarie 2017; Buenos Aires ePrix, care are loc în capitala Argentinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *