free download 78 travel guides written by experts

Marketingul direct iti sustine afacerea in vremuri de criza

“Uneltele de marketing direct corect folosite pot sustine business-ul unei companii pe timp de criza”, sustine Serban Goran, presedintele Asociatiei Romane de Marketing Direct (ARMAD). “In contextul economic actual, mai mult ca oricand, o campanie de promovare trebuie sa urmareasca obtinerea unui raspuns direct, o actiune concreta din partea celui care este expus mesajului.”, declara domnul Goran.

Una dintre primele masuri adoptate de catre managementul companiilor anul acesta a fost reducerea, uneori substantiala, a bugetelor de marketing.  Dar oare valoarea investitiei ar trebui schimbata sau, dimpotriva, strategiile si mesajele in comunicare ? Specialistii considera ca, mai ales in aceasta perioada, promovarea afacerii este esentiala pentru orice antreprenor, iar neglijarea actiunilor de comunicare poate conduce la pierderi semnificative pe termen lung. In vreme de criza firmele trebuie sa adopte strategii concrete pentru ca mesajul lor sa ajunga la segmentul de piata caruia i se adreseaza.

Instrumentele de marketing direct vin in intampinarea nevoii de rezultate palpabile, masurabile. Marketingul direct este, prin definitie, un mecanism de promovare care-ti permite sa transmiti mesaje clar focalizate unui public identificat.

“In ultimii 3-4 ani a crescut atat numarul companiilor mici si mijlocii care aleg ca metoda de promovare marketingul direct, cat si interesul marketerilor pentru comunicarea directa cu clientii. In perioada urmatoare estimam ca valoarea investitiilor in comunicarea directa se va afla pe un trend ascendent.”, este de parere Serban Goran.

Obiectivul final al oricarei actiuni de promovare fiind vanzarea produsului sau a serviciului, orice marketer trebuie sa aiba in vedere controlul asupra comunicarii in fiecare etapa, pana la etapa finala a vanzarii, astfel incat sa poata masura reactia consumatorului la mesajul promotional.

In contextul actual, in care advertisingul traditional se transforma, avantajele marketingului direct devin tot mai evidente: masurabilitate, eficienta costurilor, rezultate imediate, personalizarea mesajului, targetarea precisa.

Care sunt instrumentele de comunicare directa care vor functiona cel mai bine in perioada urmatoare in raport cu schimbarile din piata, puteti afla de la specialisti internationali in marketing direct – John Griffiths, Mark Earls, alaturi de alti speakeri locali – la cea de-a patra editie RoDirect – Conferinta Internationala de Marketing Direct, patronata de ARMAD si organizata de agentia de comunicare directa More than Pub. Evenimentul se va desfasura la Clubul Diplomatic din Bucuresti, in data de 09.09.2009.

Bucuresti, 27.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *