free download 78 travel guides written by experts

Marius Novanc are o noua pasiune: BMW Z4

Handbalistul de la Steaua este primul elev la Şcoala de Pilotaj Defensiv Claudiu David. Automobilul  pe care a învăţat spectaculoasele manevre este noul BMW Z4.

Vara aceasta a adus noutăţi pentru pasionaţii maşinilor şi ai sportului cu motor; două dintre cele mai aşteptate sunt lansarea noului BMW Z4, mult-aşteptatul roadster al producătorului bavarez şi deschiderea Şcolii de Pilotaj Defensiv Claudiu David.

Primul elev a fost Marius Novanc, care a luat la Mangalia primele lecţii de la pilotul Claudiu David, la bordul noului BMW Z4. Automobilul şi-a facut debutul pe piaţa din România în această vară şi este unul din cele mai spectaculoase modele ale mărcii. Păstrează proporţiile elegante ale unui roadster clasic, cu o poziţie de condus plasată aproape de puntea spate şi aproape de şosea pentru un comportament sportiv pur. Capota alungită inspiră forţă şi anticipează puterea motorului bi-turbo de şase cilindri, propulsor care a câştigat deja în doi ani consecutivi titlul “Engine of the Year Award”. Designul unic a impresionat experţii internaţionali, două premii renumite au intrat deja în palmaresul noului model: “red dot Design Award” şi “IDEA (Premiul Internaţional de Excelenţă în Design).

Marius Novanc: “Sunt complet îndrăgostit de maşina asta. Nu îmi imaginam că în aşa scurt timp voi reuşi să o stăpânesc bine şi să învăţ să scot performanţă maximă din caii putere BMW. Claudiu este un profesor bun, un coach adevărat, care ştie să explice şi să demonstreze tehnicile de pilotaj defensiv într-un mod foarte uşor de învăţat. Am parcurs şi părţi de teorie, dar primele lecţii au fost concentrate pe condusul real. Pentru un plus de provocare, spaţiul ales pentru manevre nu a fost cel mai larg, ceea ce implicit mi-a crescut forţat atenţia şi adrenalina. Am avut o experienţă completă, pe care o recomand tuturor pasionaţilor de maşini. Pilotajul defensiv este util oricărui conducător auto, în traficul zilnic, iar la bordul unui BMW plăcerea de a conduce este mereu la cote maxime. Voi continua şi următoarele module din şcoala lui Claudiu David. La finalul unei zile de training am devenit fanul lui; de BMW eram deja încântat…”

Claudiu David: “Marius este un elev foarte atent şi foarte talentat. Se vede că are exerciţiul concentrării din sportul de performanţă pe care îl practică; prin urmare, a fost foarte uşor să avansăm rapid prin primele module de defensive driving. Maşina a stăpânit-o repede şi se vedea că este pasionat de ea. De altfel, a învăţa manevre de pilotaj defensiv cu noul BMW Z4 este, cel mai probabil, visul oricărui pasionat. Marius a avut şansa asta, prin maşina oferită la test de către BMW Group România. Am facut o echipă bună pentru o zi şi vom continua lecţiile vara aceasta”.

Bucuresti, 06.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *