Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Marinela Sarchizian a părăsit cortul Bake Off România

În cortul Bake Off România, săptămâna a început cu multă voie bună și, cel mai important, cu provocări inedite pentru cei 8 concurenți rămași în concurs, care au fost nevoiți să gătească fără făină de grâu, un ingredient esențial în cofetărie și patiserie!

Pentru Marinela Sarchizian nu a fost o zi bună, nu a reușit să treacă de proba eliminatorie și să impresioneze jurații prin preparatele ei, așa că a părăsit competiția.

Cele trei probe le-au dat bătăi mari de cap concurenților, care au avut emoții mai mari ca până acum. Cei peste 1.4 milioane de telespectatori care au urmărit aseară Bake Off România au stat cu sufletul la gură pentru concurenți, în lupta acestora pentru a demonstra că locul lor este la bancul de lucru din cortul celei mai gustoase competiții.

La proba de semnătură concurenții au avut parte de libertate condiționată – ei au putut prepara orice produs, dulce sau sărat, fără a folosi făina de grâu. „Este foarte important atunci când înlocuiești făina de grâu cu orice altă făină să știi ce umezeală ai în preparat, cum se înlocuiește 1 la 1. Poate trebuie să adaugi amidon, poate trebuie să scoți alte ingrediente. Este foarte important să cunoști chimia alimentară!”, a declarat Simona Pope. Concurenților le-a trebuit curaj și imaginație pentru a face combinații inedite de ingrediente: tort cu lavandă și cremă de vanilie, prăjitură din făină de castane și muguri de pin, aliveancă din mălai și făină de hrișcă sau prăjitură cu morcovi și făină de secară. Coacerea a fost din nou dușmanul concurenților, jurații găsind multe blaturi necoapte, creme puse când blatul era cald sau prea multe esențe. Adrian a reușit să obțină cuvinte de laudă din partea juriului, iar Robert și Irina s-au remarcat și ei la această probă.

Proba tehnică a fost aleasă de Alex – un tort daquois. Concurenții nu au avut voie să folosească făină de grâu și să coacă sau să monteze folosind cercul.  „Blatul trebuie să fie crocant la exterior și moale la interior. Este un caramel sec. Pot greși dacă pun tot zahărul o dată și atunci riscă să îl ardă.”, a spus Alex. La această probă, toți concurenții trebuie să livreze același produs pe masa juraților, însă capacitatea de interpretare a rețetei nu dă întotdeauna aceleași rezultate. În timpul probei, fetele au decis să-și exerseze mișcările de dans oriental sub îndrumarea Ionelei, care i-a promis lui Nicolle că, dacă ajunge în episodul următor, se va vopsi roșcată. La jurizarea pe nevăzute, pe masă au apărut tot felul de surprize: multe blaturi crude, produse nefinalizate, prea mult zahăr pudră la decor care a schimbat gustul preparatului sau caramel mult prea sărat. „Mie îmi pare foarte rău că nu ați reușit să coaceți blatul. Sincer, aveam așteptări și pretenții de la voi, iar la proba asta nu v-ați ridicat la nivelul așteptărilor noastre!”, a spus Simona, dezamăgită. Totuși, cei care au reușit să ocupe primele trei locuri la jurizare au fost Dan, Adrian și Mihaela.

Proba de creativitate a adus-o în cortul Bake Off România pe Oana Cuzino, care nu a venit cu mâna goală, ci cu un coș plin cu bunătăți sănătoase. Concurenții și-au ales câte un ingredient din coș, pe care să îl pună în evidență în preparatele lor. Ei avut de preparat pâine fără a folosi făina de grâu și să facă 3 tipuri de sandwich-uri sănătoase, însă doar unul dintre ele trebuia să conțină ingredientul ales din coș. Jurații au fost impresionați de o varietate mare de feluri de pâine și combinații delicioase de ingrediente pentru sandwich-uri. Robert a avut parte de o mare surpriză – fiica lui, Rebecca, a fost alături de el la jurizare, unde a primit numai cuvinte de laudă. Pâinea făcută de Ionela l-a determinat pe Tudor să îi ceară rețeta: „E greu de crezut, nu? Ionela, îmi place foarte mult! Aici ți-ai depășit limitele!”.

Adrian, la numai 16 ani, a reușit să uimească jurații prin preparatele lui și a reușit să obțină cea de-a două insignă de cofetarul săptămânii. La proba eliminatorie au intrat Erika, Ionela și Marinela, care au avut de preparat un tort sărat. De obicei, la această probă concurenții trebuie să reinterpreteze un produs clasic, după o rețetă dată, având la dispoziție și o varietate de ingrediente ajutătoare. De această dată, pe tablă au avut doar denumirea produsului și un desen frumos. Simona le-a dat un sfat valoros înainte de a ieși din cort: „Sfatul meu este să scoateți un produs sărat care să semene cu un tort dulce!”.  Cea care nu a impresionat jurații cu tortul pregătit a fost Marinela, aceasta părăsind competiția.
 
Săptămâna viitoare, luni, de la 20:30, numai la PRO TV, la Bake Off România, concurenții vor petrece alături de Mihai Mărgineanu și Nicolle Stănese și vor descoperi tainele foietajului, sub atenta îndrumare a juriului Bake Off România, format din Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu.

By Liliana K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.