free download 78 travel guides written by experts

Marile Tururi de ciclism – audiențe din ce în ce mai mari în rândul telespectatorilor români

• În România, Turul Spaniei a generat o creștere cu 42% a audienței medii
• Audienţa în direct a celor mai importante trei curse de ciclism a crescut cu 26%, la nivelul Europei
• Turul Spaniei a înregistrat o creștere de 81% pentru acoperirea integrală a evenimentului, la nivelul Europei

Chris Froome (centru) sărbătoreşte pe podium alături de italianul Vincenzo Nibali (stânga) şi Ilnur Zakarin, după victoria sa din Turul Spaniei. (Foto: Denis Doyle/Getty Images)

Chris Froom Vuelta (Denis Doyle-Getty Images)

Marile Tururi de ciclism – Turul Italiei, Turul Franţei şi Turul Spaniei – au înregistrat anul acesta un număr record de fani care au urmărit competițiile transmise pe Eurosport. Numărul fanilor români care au urmărit La Vuelta a atins cel mai inalt prag înregistrat vreodată de această competiție, generând o audiență medie cu 42% mai mare față de cea din 2016.

După Turul Spaniei din această lună, în care Chris Froome a devenit primul ciclist care a câştigat în acelaşi an Vuelta şi Turul Franţei, asemeni lui Bernard Hinault în 1978, Eurosport a confirmat o creştere de 26% a mediei de audienţă pe minut în direct faţă de 2016 pentru transmisiunile sale de la Marile Tururi de ciclism.

Programele Eurosport dedicate Turului Spaniei au atins cote medii de audienţă în direct de 1,3 milioane pe minut la nivelul Europei, în creştere cu 46% faţă de anul anterior.

Pe locul secund se află Turul Italiei, difuzat pe Eurosport în luna mai, cu o medie de 1,3 milioane pe minut de telespectatori în timpul transmisiunilor în direct (+21% faţă de 2016) şi 4,8 milioane de fani pe minut care au urmărit evenimentul în etapa finală, la nivelul întregii Europe.

Trendul a continuat cu Turul Franţei care a înregistrat o audienţă medie de 785 000 de telespectatori pe minut pentru programele în direct, pe parcursul celor 21 de etape, adică o creştere de 10% faţă de 2016.

În 2017, Eurosport a difuzat toate cele 21 de etape ale fiecărui Mare Tur de ciclism, în cadrul celor 300 de ore de transmisiune, printre care s-a numărat şi difuzarea în direct, minut cu minut, a Turului Franţei, o premieră absolută. În total, Eurosport a avut peste 200 de zile de transmisii în direct de la cele mai relevante curse de ciclism şi 2500 de ore de dedicate, incluzând toate cele cinci curse “monumentale” din ciclism, plus 25 de evenimente din cadrul Circuitul Mondial UCI. De asemenea, Eurosport şi-a extins contractele pe drepturi de difuzare pentru Turul Italiei până în 2020 şi pentru Turul Franţei până în 2023, având exclusivitate în 38 de pieţe.

Săptămâna trecută, Eurosport a anunţat că a semnat un nou contract pe patru ani pentru a transmite toate marile evenimente UCI în exclusivitate în 36 de ţări din Europa, pentru toate disciplinele, incluzând Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Şosea, Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Pistă şi Campionatul Mondial UCI pentru Ciclocros. Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Şosea, care se derulează în prezent la Bergen, în Norvegia, revine pe ecranele Eurosport în acest an alături de mai multe evenimente clasice, printre care Giro di Lombardia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *