free download 78 travel guides written by experts

Marii Maestri in aer liber

Piața Palatului Regal. 21 – 25 mai.

Un cort de 4000 mp care eliberează Tezaurul român de pe pereții muzeelor și care importă cele mai actuale modalități de expunere a artei, consacrate și validate de occidentul secolului al XXI-lea. Acesta este ART SAFARI – Pavilionul de Artă București, cel dintâi pavilion de artă din România și cea dintâi inițiativă care a făcut posibil un parteneriat între publicul și privatul artei românești.

Cine ar fi crezut că va avea ocazia să admire cele mai importante opere de patrimoniu din cele mai bogate muzee din țară într-un pavilion aflat la intersecția drumurilor dintre Ateneu, Palatul Regal și fosta clădire a Comitetului Central? Însă, surpriza nu constă numai în vederea unui Grigorescu, Tonitza, Aman sau Luchian sub o prelată în centrul capitalei, ci în efortul vădit al tuturor actorilor pieței de artă de a-și alinia ofertele culturale pe aceeași alee, concurând de la galerii la muzee pentru trofeul celei mai bune expoziții de artă românească. Cu modele precum Bienala de la Veneția, TEFAF din Maastricht, Frieze din Londra, ART SAFARI – Pavilionul de artă București îndrăznește să prezinte arta de patrimoniu și contemporană la fel cum este în vogă în marile metropolelor occidentale. O adevărată inovație culturală în România ce se bucură de susținerea autorităților române, de la Primăria Bucureștiului la Ministerul Culturii.

Cu o organizare fără precedent pentru un eveniment cultural, cu cele mai moderne sisteme de asigurare a condițiilor de micro-climat specifice conservării muzeale, cu cca. 100 de oameni care asigură securitatea operelor de artă la orice oră, bucureștenii nu vor întâlni săptămâna viitoare un loc mai elitist și elegant pe de o parte, dar și mai educativ și inovativ totodată.

Prin adoptarea acestui stil de expunere modern și prin crearea unei platforme de comunicare culturale, ART SAFARI – Pavilionul de Artă București afirmă importanța includerii artei în spațiul urban și nevoia spațiul cultural românesc să înainteze în viitorul conceptelor de expunere dincolo de zona de confort.

Publicul este așteptat să viziteze și să admire operele celor mai importanți artiști români ai tuturor timpurilor găzduiți de ART SAFARI – Pavilionul de Artă București în perioada 22-25 mai 2014. Bilete prin www.myticket.ro și din rețeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenția Sălii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv casele de bilete ale teatrelor bucureștene și oficiile poștale din București și județul Ilfov, iar în perioada 21-25 mai 2014 și de la recepția Pavilionului Art Safari (Piața George Enescu).

Organizatorii proiectului sunt: Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) și cu sponsorizarea Deutsche Bank.

Parteneri: Athénée Palace Hilton, Media Advertising, Phoenix Media, Flowers Garden, Media Trust

Bucuresti, 15.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *