free download 78 travel guides written by experts

Marian Voicu discuta despre transplantul de celule stem

Marţi, 28 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1

Ştiaţi că celulele stem prelevate din sângele placentar pot fi depozitate, din acest an, şi la Cluj, în prima bancă de acest fel din ţara noastră, la care au acces, gratuit, toţi cetăţenii români?

Sângele placentar se recoltează la naştere, din cordonul ombilical, şi conţine celule stem, folosite în special în cazuri de leucemie, boală care afectează anual între 100 şi 150 de copii din România, în timp ce la nivel mondial se înregistrează anual peste 4.000 de decese din această cauză.

Celulele stem pot fi utilizate doar în tratarea unor boli ale sângelui, cum este leucemia, însă mulţi pseudodoctori promit că vor reda vederea prin implantul de celule stem.

Care este avantajul existenţei unei astfel de bănci în România şi în ce constă frauda legată de transplantul celulelor stem, puteţi afla urmărind dezbaterea ATUNCI şi ACUM, de la TVR 1, în care Marian Voicu îi va avea ca invitaţi pe Victor Zota, director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, şi pe Vasile Astarastoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Bucuresti, 27.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *