Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Marian Voicu dezbate „Dosarul Ceausescu”, pe TVR 1

În ediţia din 16 decembrie a emisiunii „Atunci şi Acum”, telespectatorii vor afla amănunte din culisele „procesului Ceauşescu”. La 25 decembrie 1989, soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost judecaţi, după un proces sumar, de un tribunal militar ad-hoc. Au fost condamnaţi la moarte şi executaţi, la câteva minute după pronunţarea sentinţei. Tribunalul respectiv, a cărui legitimitate a fost ulterior contestată, şi-a asigurat un loc special în istorie prin faptul că avocatul însărcinat cu apărarea lui Ceauşescu a făcut front comun cu procurorul, în loc să îşi apere „clienţii".  

Misterul grabei cu care au fost executaţi soţii Ceauşescu a rămas neelucidat până astăzi. După 19 ani de scenarii, întrebări fără răspuns şi morţi suspecte, Marian Voicu va încerca să afle adevărul despre acele zile ale Revoluţiei, în emisiunea „Atunci şi Acum”, avându-l ca invitat în studio pe Virgil Magureanu, fost şef al SRI. 

Tot la „Atunci şi Acum”, va fi prezentat şi un interviu cu Ion Nistor, unul dintre  judecătorii completului de judecată în procesul „Ceauşescu”. 

La 19 ani de la revoluţie, fostul colonel de justiţie Ion Nistor, „asistent al preşedintelui Tribunalului excepţional”, declară că „dosarul Ceauşescu – cel pierdut după 1989 – există din nou", acesta fiind acum reconstituit pe cale juridică.

Bucuresti, 15.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *