free download 78 travel guides written by experts

Maria Dinulescu – cea mai buna actrita la BAFICI, in Argentina

Maria Dinulescu a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de Film Independent de la Buenos Aires, Argentina (BAFICI). Acest premiu i-a fost acordat pentru rolul sau extraordinar din pelicula “Pescuit Sportiv”, cunoscuta si sub numele de “Hooked”.

Maria Dinulescu ne arata inca o data ca este nu numai o personalitate puternica, care stie sa iasa in fata publicului si sa se apropie de cei care o admira, dar si o adevarata valoare a cinematografiei romanesti contemporane. Dupa ce a prezentat emisiuni de divertisment si dupa ce a fost amfitrioana oscarurilor romanesti, sau imaginea stralucitoare a pictorialelor din reviste prestigioase, tanara actrita a demonstrat, la fel ca de fiecare data, ca merita votul de incredere al publicului roman de film. Ea se intoarce acum de peste Ocean cu inca o recunoastere a talentului sau.

"Dupa ce am crezut ca mor pe ruta Miami – New York, in avion,  dupa ce mi s-au furat banii din portofel chiar in prima zi a calatoriei mele, dupa ce  am ajuns de urgenta la o clinica din New York, cu criza de pietre la rinichi… ei bine, astazi sunt iar fericita. Ma simt apreciata cu atat mai mult cu cat in selectie cu noi au fost cele mai importante filme ale anului. Cand exista o competitie asa de grea, atunci cand primesti un premiu intelegi ca intr-adevar faci parte din prezent. Sunt foarte fericita ca Centrul National  al Cinematografiei mi-a sustint deplasarea la Buenos Aires. Sper ca i-am facut mandri.", spune Maria Dinulescu.

Dupa ce in noiembrie 2008 a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Salonic, Maria Dinulescu se intoarce acasa din nou invingatoare, de data aceasta din Argentina. Aici, filmul “Pescuit Sportiv” a fost in competitie directa cu mari nume mondiale, in sectiunea International Official Selection. Alaturi de premiul pentru cea mai buna actrita, adjudecat de Maria Dinulescu, amintim castigatorul premiului pentru cel mai bun film de lung metraj, “Aquele Querido Mes De Agosto”, al portughezului Miguel Gomes. De asemenea, regizoarea germana Maren Ade, a primit premiul pentru cea mai buna regie, pentru pelicula “Everyone Else”.

Pelicula “Pescuit Sportiv” este filmul de debut al regizorului Adrian Sitaru si a avut premiera mondiala la a 65-a editie a Festivalului de Film de la Venetia. Pentru performanta sa, Maria Dinulescu a primit aprecieri si din partea publicatiilor Hollywood Reporter si Variety. Astfel, rolul Anei din “Pescuit Sportiv” a fost categorisit ca fiind unul foarte dificil, iar jocul actritei a fost apreciat ca fiind unul “fascinant si efervescent”.

Festivalul International de Film Independent de la Buenos Aires, Argentina (BAFICI) este cel mai prestigios festival de film din America de Sud si a ajuns la cea de unsprezecea editie. BAFICI a avut loc intre 25 martie si 5 aprilie 2009 si a reunit in consurs peste 400 de titluri de filme din intreaga lume.   

Maria Dinulescu a intrat in atentia publicului in anul 2003, cand “Traffic”, unul dintre primele scurt metraje in care a jucat, a castigat Palm D’ Or la Cannes. Pelicula care a adus-o inapoi la Cannes a fost “California Dreamin’ (endless) “, cu care a castigat premiul Un Certain Regard in anul 2007. Pana acum, Maria a jucat in peste douazeci de scurt metraje, reclame si video clipuri. De asemenea, ea a jucat in cateva seriale de televiziune si in douasprezece lung metraje, iar in sapte dintre ele a avut rolul principal. Maria Dinulescu a lucrat cu regizori ca Radu MIhaileanu, Catalin Mitulescu si Cristian Nemescu, iar dintre partenerii ei de film se numara, printre altii, Rutger Hauer, Armand Assante, Anthony Delon si Guillaume Depardieu.

Bucuresti, 06.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *