free download 78 travel guides written by experts

Maria Coman: „Povestea asta pe mine m-a marcat”

Maria Coman, realizatoarea emisiunii „Se întâmplă în România”, de la Antena 3, răspunde propunerii larevista.ro de a recomanda trei cărţi de citit.

Prima carte aleasă de Maria este „Mary Poppins”, de P.L. Travers. „Da, ştiu, poate să pară ciudat, dar povestea asta pe mine m-a marcat şi pot şi acum, la aproape 37 de ani, să văd filmul sau să citesc fragmente fără niciun fel de problemă. De ce Mary Poppins? Pentru că eu cred în continuare ca un pic de magie n-a omorât pe nimeni, ba dimpotrivă. Cred, în continuare, că anything can happen, if you let it. (…) Mary Poppins te învaţă să crezi, Mary Poppins te învaţă că minunile există şi sunt foarte aproape de noi, pentru că Mary Poppins are umbrelă cu cap de papagal, pentru că Mary Poppins te învaţă că nu e bine să judeci lucrurile după aparenţe, nici măcar covoarele”, a mărturisit realizatoarea Antena 3.

O altă propunere este „Marţi cu Morrie”, de Mitch Albom, o carte care „te învaţă că e important să dăruieşti şi în acelaşi timp să primeşti iubire. Credem că nu merităm dragostea, credem că dacă o lăsăm în inima noastră vom deveni prea slabi. Dar un om înţelept pe nume Levine a pus punctul pe i: Dragostea este singurul lucru raţional”, a completat jurnalista.

Ultima recomandare este „Splendida cetate a celor o mie de sori”, de Khaled Hosseini, o carte cu un subiect de actualitate, după atentatele de la Paris. “O altă lume, o lume pe care nouă ne e foarte greu să o înţelegem, pe care mie personal mi-ar plăcea să o înţeleg mai bine. Khaled Hosseini te duce într-un alt Afganistan decât cel pe care îl cunoaştem de la ştiri. E povestea unor femei, e povestea unei epoci de deschidere, pentru ca apoi să urmeze preluarea puterii de către talibani, care începe cu anunţarea directivelor ce trebuie urmate”, a încheiat Maria Coman.

Materialul integral îl puteţi citi aici: //www.larevista.ro/maria-coman-trei-carti-de-citit/.

Bucuresti, 13.01.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *