free download 78 travel guides written by experts

Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria

Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patriaAdrian Cioroianu, Mihaela Simina
Curtea Veche Publishing

Primul volum din colectia „Regii si reginele noastre”, lansata de Curtea Veche Publishing si gandita a contine carti dedicate copiilor, care sa ii familiarizeze pe acestia cu figurile importante ale regalitatii romanesti, o are in centru pe Regina Maria a Romaniei, o regina iubita, vazuta ca un model chiar si pentru zilele noastre.

Cartea urmareste intreaga viata a reginei – de la copilaria aproape de basm din castelul din Anglia si, mai apoi, din Malta, pana la casatoria sa, apoi momentul in care a devenit regina, perioada razboiului si implicarea ei, precum si anii de dupa – inclusiv ultima parte a vietii, traita retras, discret.

Sunt prezentati membrii familiei sale – inclusiv copiii au dedicate niste subcapitole. Volumul contine si ilustratii color – tocmai pentru ca vorbim despre o carte dedicata copiilor – iar stilul este accesibil – putand fi citita ca o poveste celor mici. Copiii vor afla astfel despre obiceiurile specifice regilor si reginelor – casatoriile aranjate, diversele intalniri, modul in care trebuiau sa se comporte in anumite imprejurari, jocurile lor etc. -, despre viata reala a unei regine, cartea constituindu-se si intr-o buna lectie de istorie – momentele importante sunt bine punctate.

"Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria" se constituie asadar intr-o fereastra pentru copii spre cea care a fost Maria a Romaniei, o carte care acopera intreaga viata a reginei intr-un mod concis si le ofera celor mici informatii pretioase.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *