free download 78 travel guides written by experts

Marcarea cu laser a metalelor și avantajele sale

Marcarea cu laser este cea mai rezistentă modalitate de personalizare a obiectelor metalice. Utilizând această tehnologie se pot inscripţiona logo-uri, texte, coduri de bare, imagini etc. într-un timp scurt. Mai mult, personalizarea este una rezistentă, ceea ce face ca ea să fie recomandată pentru cei care vor să inscripţioneze obiecte din metal care să dăinuie.

Întrucât laserul are o precizie de neegalat, se pot inscripţiona chiar şi forme geometrice mici şi complexe. Aparatele laser pentru marcarea și gravarea pe componente metalice de la https://www.lasitlaser.com/ sunt extrem de eficiente şi au avantajul că nu necesită diverse consumabile (precum cerneluri sau sprayuri). Ele pot marca cu laser multe obiecte într-un timp scurt fără a fi nevoie să fie demontate şi apoi re-montate.

lasitlaser

Prin intermediul marcării cu laser se pot personaliza obiecte variate precum pixuri, plachete metalice, coperte CD metalice, recipiente metalice, medalioane, lacăte, pandantive, medalii, sigilii, obiecte din inox, brelocuri din metal, ecunoane metalice şi multe alte obiecte din metal.

Se pot realiza astfel deopotrivă obiecte promoţionale şi inscripţionări ale unor obiecte din industrii variate precum cea medicală, auto, electronică ş.a.m.d. Gravura cu laser a metalelor are aşadar o largă aplicabilitate, deopotrivă funcţională şi promoţională în multe domenii.

În funcţie de metalul folosit şi de ceea ce doreşte să se inscripţioneze se va folosi una dintre cele trei tehnici existente: recoacere (implică încălzirea locală a materialului), marcajul profund (“marcaje la o anumită adâncime” în piesa de prelucrat) sau gravarea.

Marcarea cu laser prezintă câteva avantaje care o fac să fie alegerea ideală în multiple ocazii şi în domenii variate. Astfel, marcarea cu laser permite inscripţionarea cu acurateţe a unor suporturi variate – inox, metal, argint, fier, oţel, aur ş.a. De asemenea, ea este permanentă şi rezintentă în timp. În plus, inscripţionarea este rapidă, iar gravura laser permite inscripţionarea unor logo-uri, texte, imagini sau desene variate, de la cele simple la cele foarte complexe. Se pot realiza şi inscripționa și combinaţii text+imagine pentru un impact mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *