free download 78 travel guides written by experts

Marca Ron Barcelo s-a lansat oficial pe piata din Romania

in segmentul premium

Marca premium de bauturi alcoolice Ron Barcelo s-a lansat oficial pe piata din Romania, pozitionandu-se pe segmentul premium al bauturilor alcoolice “tari”. Ron Barcelo este un brand originar din Republica Dominicana, cu o traditie de peste 70 de ani in producerea bauturilor alcoolice premium – prezent in 37 de tari de pe 5 continente.
Pe langa cele 4 bauturi marca Ron Marcelo, sunt importate si bauturile premium ale Destilerias MG – MG Master`s Dry Gin, Gin MG, MG Kievskaya Vodka, MG Prince Igor – prin S.C Forprest Biovik Trans S.R.L., importator unic pentru Romania.

"Prezenta Ron Barcelo pe o piata ca aceea din Romania este un lucru cat se poate de natural in contextul in care brandul se afla in plin proces de expansiune si este deja prezent in alte 17 tari din Europa. Totodata, piata romaneasca manifesta o tendinta de crestere atat in ceea ce priveste bauturile alcoolice in general, cat si in ceea ce priveste segmentul premium. Pentru viitor intentionam sa largim aria de distributie pentru ca suntem increzatori in potentialul de dezvoltare al pietei si mizam pe faptul ca, pe masura ce va creste puterea de cumparare si familiarizarea cu marcile de prestigiu internationale, tot mai multi consumatori se vor orienta spre calitate si produse premium – de altfel, elemente definitorii ale brandului Ron Barcelo", a explicat Juan Maria Jorje Riesco, reprezentantul spaniol al companiei cu investitii romano-spaniole ce importa in Romania marca Ron Barcelo.

In elaborarea strategiei de marketing, brandul Ron Barcelor a mizat pe prezenta produselor sale in cele mai "in voga" baruri si cluburi, demarand un set de actiuni de promovare in special pe litoral, in aceasta vara, in statiunea Mamaia. In acest sens, campania de promovare a brandului prin intermediul petrecerilor Ron Barcelo are la baza ideea unor "Fiesta" unde senzatiile, ritmul, bautura si animatoarele reprezinta ilustrarea spiritului Ron Barcelo de pe plajele fierbinti din Republica Dominicana – tara de origine a brandului. Ultimul eveniment din aceasta campanie a fost reprezentat de petrecerea de inchidere a sezonului de vara in clubul Privilege "La Ferma" din Calarasi.

Produsele Ron Barcelo fac parte din clasa romurilor superioare, de o puritate deosebita, fiind pastrate in butoaie speciale din lemn de stejar american – in 1999 si 2000 Ron Barcelo Imperial fiind premiat de catre Institutul de Testare a Bauturilor din Chicago, ca cel mai bun rom din lume cu 97 de puncte din 100. Romul Barcelo este prezentat in trei tipuri: Ron Barcelo Anejo, Ron Barcelo Gran Anejo, Ron Barcelo Imperial, la care se adauga Ron Barcelo Cream – prima crema elaborata cu ROM DOMINICAN BARCELO – produs aparut ca raspuns la cerintele pietei, ce se adreseaza atat consumatorilor de creme, cat si consumatorilor de rom.
Bauturile premium ale Destilerias MG includ doua tipuri de gin tridistilat cu 40% vol.alcool – MG Master`s Dry Gin si Gin MG – produse de o de inalta calitate, datorita procesului de elaborare dupa metoda "London Dry Gin" si doua variante de Vodka – MG Kievskaya Vodka si MG Prince Igor – puritatea deosebita fiind rezultatul unor complexe si repetate procese de filtrare a apei si distilare.

"Luand in considerare tendintele – piata romaneasca a inregistrat cea mai mare crestere medie anuala a industriei food-service – comparativ cu celelalte tari din zona Europei de SE – Euromonitor International estimand o rata medie anuala de crestere de 11% pana in 2010 – targetam in special canalul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering). Totodata, tendinta de crestere a vanzarilor inregistrate pe piata romaneasca a bauturilor alcoolice – previziunile pentru 2008 anuntand o crestere de 30%, in contextul in care in 2007 acestea au crescut cu 50% – ne permite sa fim mai mult decat increzatori si sa ne propunem pentru 2009, cel putin o dublare a vanzarilor", a precizat si Victor Brezoi, Managing Partner al companiei ce reprezinta Ron Barcelo in Romania.

Specificul Ron Barcelo consta intr-o atenta selectionare a mierii din trestia de zahar ce provine din Caraibe. Procesul de fermentare a melasei din trestia de zahar este influentat si de situarea geografica, clima din Republica Dominicana fiind un un factor de o deosebita importanta in ceea ce priveste procesul de fabricatie. Un alt element important este actiunea de distilare a alcoolului – procedeu ce permite obtinerea unui nivel echilibrat de arome parfumate.

Istoria Ron Barcelo a inceput in anul 1929, cand Julian Barcelo, nascut in Mallorca, Spania, a ajuns in Republica Dominicana si, dupa un an, in 1930, a infiintat Barcelo & CO in orasul Santo Domingo. In prezent, Ron Barcelo este una dintre cele mai apreciate marci premium din Spania, fiind consumata de asemenea in intreaga lume. De curand, si in Romania pot fi savurate "spiritele" Ron Barcelo Anejo, Ron Barcelo Gran Anejo, Ron Barcelo Imperial, Ron Barcelo Cream.

Destilerias MG este o fabrica cu 150 de ani de experienta in domeniul alcoolului, iar din anul 1940, direct producatoare de bauturi alcoolice. Mai mult, de 5 generatii, s-au dedicat exclusiv elaborarii produselor de inalta clasa cu personalitate proprie. Fabrica este situata in orasul Vilanova i la Geltru, oras mediteranean recunoscut in cultura vinicola, in apropiere de Barcelona.

Ca importator unic pentru Romania, S.C Forprest Biovik Trans S.R.L. importa trimestrial aproximativ 90 000 de sticle din marcile premium Ron Barcelo si cele ale Destilerias MG, avand ca partener pe partea de distributie societatea S.V.G IMPORT DISTRIBUTION S.R.L – societate romana cu actionariat romano-spaniol.

RON BARCELO Anejo
Face parte din clasa romurilor superioare, foarte pure, pastrate pentru a se invechi in butoaie de stejar american. Are o culoare roscat-aurie, diferentiindu-se de celelelte tipuri de rom prin aroma intensa de lamaie verde, vanilie si caramel si savoarea sa calda de piper alb.

RON BARCELO Gran Anejo
RON BARCELO Gran Anejo este rezultatul combinarii celor mai fine romuri dominicane invechite sub forma naturala in butoaie de stejar mai mult de patru ani. Culoarea aproape de cea a chihlimbarului, cu aroma fina amintind de fructele zaharisite, caramele si aroma de vanilie, iti sugereaza ca savurezi un brandy, desavarsit de aroma si finetea romului dominican.

RON BARCELO Imperial
Stralucitor, cristalin si fin, Ron Barcelo IMPERIAL are culoarea chihlimbarului cu aroma fina de vanilie si note subtile de fructe tropicale. Combinatiile de romuri superioare, de o puritate deosebita si procedeul special de invechire – se pastreaza sub forma naturala in butoaie de stejar american –  ii confera savoarea unica si taria specifica celui mai fin whisky bourbon. RON BARCELO Imperial a fost premiat in 1999 si 2000 ca cel mai bun rom din lume de catre Institutul de Testare a Bauturilor din Chicago, cu 97 de puncte din 100.

RON BARCELO Cream – lichior de rom
Este prima crema elaborata cu ROM DOMINICAN BARCELO – produs aparut ca raspuns la cerintele pietei, ce se adreseaza atat consumatorilor de creme, cat si consumatorilor de rom. Un produs inedit cu o savoare exotica de arome de nuca de cocos, ananas, migdala, alune, vanilie, combinat cu rom de cea mai buna calitate.

Master’s Dry Gin
Gin tridistilat de inalta calitate, datorita procesului sau de elaborare dupa metoda "London Dry Gin" – obtinut prin distilare si o atenta selectare a plantelor aromatice. Pentru moment este disponibil numai in sticle de 700 ml, avand 40% vol. alcool.

GINMG
Gin transparent cu aroma de ierburi, ienupar si rasina, distilat dupa metoda "London Dry Gin". Castigator al Premiului BEST PACK 2005, este ideal pentru prepararea cocktailurilor.  
Pentru moment este disponibil numai in sticle de 700 ml, avand 40% vol. alcool.

Kievskaya Vodka
Este creata din grau de calitate de pe cele mai fertile campuri ucrainiene. Un proces atent de patru distilari si un proces de tripla filtrare a apei dau ca rezultat o vodka cristalina si originala. Pentru moment este disponibila numai in sticle de 700 ml, avand 40% vol. alcool.
 
Prince Igor Vodka
Prince Igor Vodka este o vodka premium elaborata cu cele mai bune materii prime din Ucraina. Bazata pe o reteta proprie a Printului Igor, este tridistilata si filtrata atent prin metoda traditionala. Pentru moment este disponibila numai in sticle de 700 ml, avand 40% vol. alcool.

Bucuresti, 23.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *