metalshow

Mapei România premiază 3 studenți din cadrul Universității Naționale de Arte București

Pe 6 Iunie’17, peste 20 studenți în anul I, din cadrul departamentului de Artă Murală al Facultății de Arte Decorative și Design, au participat la concursul „Expoziție în culori neașteptate”, organizat de Mapei Romania în parteneriat cu UNARTE. Provocarea lansată de liderul mondial pe segmentul de adezivi speciali premium a pus la încercare creativitatea tinerilor, însă proba a fost trecută cu succes,  întrucât Mapei are în prezent chituri pe baza de ciment, epoxidice, silicon, reprezentând cea mai complexă gamă de pe piață – respectiv 51 culori.

Mapei România, parte a grupului Mapei care deține 73 fabrici în 33 țări din întreaga lume, a lansat în perioada 4 mai – 2 iunie 2017 o provocare menită să încurajeze și să stimuleze talentul tinerilor artiști. Studenților participanți la concurs li s-a cerut să realizeze câte un tablou mozaic de dimensiunea 100cm x 70cm folosind adezivii si chiturile colorate Mapei pentru placări ceramice și din piatră naturală.

premianti-unarte_mapei
Tinerii participanți au beneficiat de atenta îndrumare a profesorului coordonator Lisandru Neamtu pe toată perioada de desfășurare a concursului și, de asemenea, au primit toate materialele necesare pentru a-și definitiva operele de artă din partea organizatorului, Mapei România.

Cu ocazia etapei de jurizare a avut loc și un scurt vernisaj în cadrul secției de Artă Murală, astfel că, toate lucrările realizate de concurenți au fost studiate atent atât de către comisia de evaluare, cât și de către ceilalți participanți la eveniment.

”Ne face o deosebită plăcere să susținem tinerii talentați și să le oferim cât mai multe oportunități favorabile pentru a-și dezvolta abilitățile creative. Jurizarea nu a fost ușoară, fiecare lucrare este unică și tocmai din acest motiv le vom păstra pentru a le putea promova si expune în locațiile noastre din țară. Vom continua să oferim materiale de cea mai bună calitate pentru a demonstra că talentul, alături de produsele potrivite, se poate transforma în artă.” (Florin Ciobanu, directorul general Mapei România)

”Ne bucură astfel de evenimente și deschiderea organizatorilor spre a susține astfel de concursuri. Tinerii se simt încurajați, se simt admirați și sunt motivați astfel să se implice mai mult, încă de la început de drum, în activitatea artistică. Arta presupune mai mult decât talent. Arta presupune muncă, devotament și, nu în ultimul rând materiale de calitate. Cu ocazia acestui concurs am dovedit împreună că le avem pe toate.” (Lisandru Neamtu, profesor coordonator Universitatea Națională de Arte din București)

Cei 3 studenți câștigători, alături de toți participanții de altfel, au primit din partea organizatorilor diplome de participare precum și asigurarea că lucrările lor vor fi promovate în continuare de către Mapei România in materialele de prezentare ale produselor pentru placări ceramice. Astfel, tinerii se pot bucura de promovarea gratuită a primelor lucrări din portofoliile lor, dar şi de încrederea insuflată de aprecierea primită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *