free download 78 travel guides written by experts

Manifestarile bibliotecii judetene ‘Duiliu Zamfirescu‘ Vrancea dedicate zilei de 1 Decembrie

– Ziua Nationala a Romaniei

* Biblioteca Judeţenă „Duiliu Zamfirescu” Focşani organizează începând cu data de 27 Noiembrie 2008 o serie de manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României – 90 de ani de la Marea Unire (1918-2008).

Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale, realitate concretizata pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, ‘Galele Teatrale Focsanene’, Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.

Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Focşani în colaborare cu Unitatea Militară 01548 organizează în perioada 27 noiembrie – 03 decembrie o expoziţie de carte având ca temă Ziua Naţională a României .

Această expoziţie va cuprinde un număr de 42 de cărţi şi va fi deschisă pentru militari, în Clubul Unităţii.

Tot cu acest prilej Secţia Biblioteca pentru Copii şi Tineret organizează în colaborare cu Muzeul Vrancei şi Şcoala „Nicolae Iorga” Focşani o serie de acţiuni sub titlul „1 Decembrie – 90 de Ani de la Marea Unire” (1918-2008).

Aceste manifestări se vor desfăşura începând cu data de 28 noiembrie, ora 11.00 la sediul Bibliotecii pentru Copii şi Tineret din str. N. Titulescu nr. 12 şi vor cuprinde :

Expoziţie de carte şi documente despre Unire realizată cu carte istorică şi literară aparţinând colecţiei Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” cât şi documente originale şi cărţi editate de Muzeul Vrancei .

Va avea loc şi o prezentare PowerPoint „Unirea în imagini”, desene cu acestă tematică şi un scurt moment artistic realizate de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala „Nicolae Iorga” Focşani,

Cu această ocazie copii participanţi vor avea ocazia să viziteze Muzeul Vrancei gratuit.

Bucuresti, 28.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *