free download 78 travel guides written by experts

Mandinga si Publika, cele mai noi confirmari Tuborg Green Fest

Ritmuri exuberante de salsa si riffuri electrizante de chitara sunt elementele ce vor transforma Parcul Izvor pentru cateva zile in cel mai "fierbinte" punct al Capitalei, in cadrul Tuborg Green Fest. Mandinga si Publika sunt cele mai recente confirmari pe afisul festivalului, care va avea loc intre 4 si 6 septembrie in Parcul Izvor din Bucuresti. Alaturi de Mandinga si Publika, publicul Tuborg Green Fest va avea ocazia sa-i vada pe Guano Apes, Chicane, Stefan Banica, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4, Vita de Vie si Sensor.

Formata in prezent din 10 membri – Ella (voce), Alejandro (voce), Alex (trompeta, flaut şi voce), Bazooka (timbales, percutie), Florin (bass şi voce), Chupi (tobe, percutie, voce), Omar Secada (pian), Zach (saxofon), Tony (trombon), si El Nino (percutie) – Mandinga a fost desemnata anul acesta drept trupa cu "cel mai bun show live" din Romania, la Premiile Muzicale Romanesti. Timp de mai bine de 6 ani, Mandinga a detinut suprematia incontestabila pe segmentul latino din Romania fiind pionerii unui stil muzical extrem de apreciat in strainatate – balkan salsa, latino cu influente de folclor balcanic, care se regasesc si in piesele celui mai nou album al trupei "Donde", lansat in octombrie 2008. MANDINGA este prima trupa care a cantat balkan salsa in Europa de Est, presa numind acest stil muzical: "un bun exemplu pentru ce inseamna muzica lumii". De-a lungul carierei, Mandinga a lansat 4 albume ("De corazon", "Soarele meu" – premiat cu Discul de Aur, "Gozalo!" si "Donde", incluzand piese in limba romana, engleza si spaniola.

Mandinga a cantat in deschiderea concertelor unor artisti internationali precum Rafaga, Manolito Simonet y su Trabucco sau Live From Buena Vista – The Havana Lounge, fiind prezenta inca din decembrie 2002 pe mai toate scenele importante din Romania. De asemenea, a fost invitata sa isi prezinte show-ul in Bulgaria, Germania, Serbia, Polonia si Cuba. Anul 2009 le-a adus membrilor trupei un turneu de 12 concerte prin tara, noi show-uri in strainatate (Bulgaria si Slovacia), precum si un nou premiu: "Best live in Romania". De asemenea, in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului de Jazz de la Sibiu, Mandinga a impartit scena cu celebrul Arturo Sandoval, alaturi de care a realizat un jam session de exceptie.

Trupa Publika a fost infiintata in anul 2008, dintr-o "potrivire muzicala iesita din comun si o comunicare exceptionala", cei cinci membri fiind muzicieni cu o bogata experienta de scena, de productie si de studio. Solistul trupei este Ionut Ruscior, figura sonora pe plan muzical, fiind parte a formatilor VIP si Cross. La chitara se afla Florin Giuglea, unul dintre cei mai cunoscuti chitaristi de blues din Romania, iar la clape, Robby G, cunoscut ca fiind printre primii producatori de muzica din tara. Tobosarul trupei Publika este Hanes Radu, unul dintre cei mai apreciati tobosari de la noi, cunoscut pentru colaborarile cu artisti precum Tibi Scobiola şi Damian Draghici. La bas se afla Adi Ciuplea, parte componenta a trupei Vita de Vie.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit. Alaturi de Mandinga si Publika, line-up-ul festivalului ii mai include pe Chicane, Guano Apes, Stefan Banica, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4, Vita de Vie si Sensor, alte noutati urmand a fi facute publice in zilele urmatoare.

Tuborg Green Fest a facut inconjurul Europei si nu numai alaturi de artisti si trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake. Romania ajunge pe harta evenimentelor Tuborg Green Fest, alaturi de festivaluri precum Exit (Serbia), cel mai mare festival de muzica din Europa de Est, Glastonbury si Hard Rock Calling din UK si Sunburst din Malaezia. Atitudinea libera specifica brandului Tuborg si-a pus amprenta si asupra Green Fest, toate evenimentele organizate sub acest concept fiind adevarate manifeste impotriva rutinei, unde principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista.

Mai multe informatii despre eveniment si detalii despre trupele care vor fi prezente in cadrul festivalului pot fi gasite pe www.tuborg.ro.

Bucuresti, 10.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *