free download 78 travel guides written by experts

“Mandela bangle”, un simbol al mostenirii lasate in urma de Nelson Mandela

Joi, 5 decembrie, ora 21:00 s-a stins din viață Nelson Mandela, primul președinte de culoare al Africii de Sud și unul dintre cele mai importante simboluri ale luptei pentru libertate.

Nelson Mandela și-a dedicate întreaga viață luptei împotriva discriminării rasiale. S-a implicat neîncetat în proiecte pentru combaterea sărăciei și a susținut continuu importanța educației în viața comunităților din întreaga lume. A fost, de asemenea, un militant în lupta contra SIDA.

Morten Reimers, Country Director al Mandela Bangle Romania declară: „Ziua de azi este una tristă pentru mine și pentru întreaga lume. Deși știam că se apropie acest moment, este totuși foarte greu de acceptat ca Madiba nu mai este printer noi. Lumea a pierdut una dintre cele mai importante personalități ale vremurilor noastre. A fost omul care a mișcat lumea și acum lumea îi va simți cu adevărat lipsa. Ne puteți ajuta să ducem mai departe moștenirea spiritual lăsată de Madiba comandând brățara „Mandela bangle” și purtând-o cu mândrie.”

Mandela Bangle Romania promovează principiile și valorile pe care însuși Nelson Mandela le-a urmat de-a lungul vieții. Activitățile fundației au scopul de a colecta fonduri pentru finanțarea programelor educaționale și pentru programele de prevenire a HIV. Simbolul fundației este brățara „Mandela bangle” și aceasta poate fi achiziționată online, iar fondurile obținute în urma vânzărilor sunt destinate proiectelor fundației. Unul dintre programele desfășurate în cadrul Mandela Bangle Romania este „Mandela Day”, sărbătorită anual pe 18 iulie, ziua de naștere a lui Nelson Mandela. Marcarea acestei zile are rolul de a aduce în prim plan importanța luptei pe care Mandela a dus-‐o pentru egalitatea de șanse și ajutorarea celor aflați în suferință. În cadrul campaniei, participanții sunt rugați să dedice o mica parte din timpul lor pentru a-I ajuta pe ceilalți și astfel să contribuim la construirea unei lumi mai bune pentru noi și copiii noștri.

Campania „It`s in our hands”, lansată recent și în România, este destinată tinerilor din comunitățile și școlile sud-africane. Această campanie este susținută la nivel international de peste 100 de ambasadori ai fundației.

„Nelson Mandela a fost un om care și-a dedicate întreaga viață semenilor. Va rămâne în istorie ca simbol fără egal al libertății, al sacrificiului și al toleranței.”, declară Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății și unul dintre ambasadorii Mandela Bangle Romania.

„O lume întreagă regret trecerea în neființă a lui Nelson Mandela. Dar exemplul său, umanitatea, forța și înțelepciunea care ne inspiră rămân vii pentru totdeauna.”, spune Mădălina Ghenea, cel mai recent ambasador al Fundației Mandela Bangle Romania.

Deși omul Nelson Mandela nu mai este printre noi, modelul său de viață va continua să ne inspire, la fel ca și vorbele sale: „Ceea ce contează în viață nu este simplul fapt că am trăit. Diferența pe care am făcut-o în viețile altora va determina semnificația propriei noastre vieți”.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați Mandela Bangle Romania: www.facebook.com/NelsonMandelaRo

Bucuresti, 09.12.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *